Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen
Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Gro Next: Basistraining ‘Armoede dichtbij’

Gegevens

Datum:
19 april 2022
Tijd:
09:00 - 12:30

Locatie

Het Floreshuis
Floresplein 19
Groningen, 9715 HH

Organisator

Gro Next

 

logo Gro Next

Trainers: Krista Russchen
Wanneer: 19 april 9:00 – 12:30 uur
Locatie: Het Floreshuis, Floresplein 19 9715 HH Groningen
Groepsgrootte: Maximaal 15 deelnemers
Doelgroep: Professionals / WIJ-medewerkers in het Sociaal Domein, gemeente Groningen
Kosten: Gratis, aangeboden door gemeente Groningen

De training Armoede Dichtbij is bedoeld voor iedereen die in zijn/haar (vrijwilligers)werk te maken heeft met mensen die leven onder de armoedegrens. De training bestaat uit twee gedeelten, een theoretische basistraining en een vervolgtraining waarin vooral ervaringen worden uitgewisseld.

Aanmelden

Het maximaal aantal deelnemers is bereikt. Aanmelden is niet meer mogelijk.

Wanneer je geplaatst bent, gaan wij er vanuit dat je ook komt. De trainingen zijn gratis, maar niet vrijblijvend. Mocht je verhinderd zijn, laat ons dit dan z.s.m. weten. Bij niet afmelden kunnen er mogelijk kosten in rekening worden gebracht.

Gro Next

Gro Next is een samenwerking van de gemeente Groningen, CMO STAMM, Moedige Dialoog Groningen en de Hanzehogeschool Groningen. Wij bieden professionals en vrijwilligers meer kennis aan over armoede. Om (nog) beter bewust te worden van wat het betekent om in armoede te leven en om signalen van armoede te herkennen. Bij Gro Next leer je hoe je mensen die in armoede leven goed kunt ondersteunen.

Meer kennis over minder armoede. Dat helpt ons om armoede te voorkomen en te bestrijden. Armoede raakt alle terreinen van het leven. Van gezondheid, stress, uitsluiting en schulden tot zelfvertrouwen, groei en eigen regie. Het is een vak apart om hierin het goede te doen

Vragen of op de hoogte blijven van ons aanbod? Neem dan contact op: gronext@moediggroningen.nl of 06 – 402 79 966 (Frieda Uphoff).

Profiel van de trainer

Krista Russchen

Krista (34) komt uit de Groningse Kanaalstreek (Kopstukken). Tijdens haar studententijd verhuisde ze naar de stad Groningen en daar is ze blijven plakken. Haar studie Religiewetenschap (bachelor en master) vraagt vaak om een toelichting. Haar interesse voor deze studie komt voort uit haar interesse in mensen, in culturen, in religies, in wat mensen beweegt en waar mensen zingeving uit putten.

Vanaf 2012 werkt ze bij Solidair Groningen en Drenthe en vanuit deze organisatie heeft ze (o.a.) zich verder verdiept in ‘armoede’. Armoede, en vooral armoede bij kinderen, is een onderwerp wat Krista erg raakt, omdat het onrechtvaardig is. We leven allemaal maar één keer en hoe oneerlijk is het wanneer we ongelijke kansen hebben om in deze wereld op te groeien?

Krista verzorgt de trainingen:

  • Armoede dichtbij;
  • Gastlessen Ieder Kind telt mee (gastlessen op basisscholen) + training gastdocenten en leerkrachten;
  • Geweldloze communicatie.

www.solidairgroningendrenthe.nl

LinkedIn Krista Russchen