Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen
Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Gro Next: Kenniscafé Opgroeien in armoede

Gegevens

Datum:
14 april 2022
Tijd:
17:00 - 18:15

Locatie

Het Forum – Rabo Studio
Nieuwe Markt 1
Groningen,
+ Google Maps

opgroeien in armoede

Organisatie: Studium Generale Groningen, Gro Next en Forum Groningen
Wanneer: 14 april, 17:00 – 18:15 uur
Locatie: Forum Groningen, Rabo Studio, Nieuwe Markt 1 Groningen
Aanmelden: sggroningen.nl/evenement/opgroeien-armoede
Doelgroep: WIJ-medewerkers in het Sociaal Domein, beleidsmedewerkers
gemeenten, zorginstellingen en andere organisaties, vrijwilligers,
buddy’s
Kosten:
€4,- / €2,- met SG-kaart / gratis voor studenten

 

In Nederland groeit 1 op de 12 kinderen op in armoede. Dat kan betekenen dat er te weinig geld is om schoolspullen, een laptop of een fiets te kopen, om sporten te kunnen betalen of om je verjaardag te vieren. In sommige gevallen gaat het zo ver dat er ook niet in de eerste levensbehoeften voorzien kan worden, zoals eten en onderdak. Hoe is het om met weinig middelen op te groeien? Wat wordt er gedaan om de gevolgen van armoede voor kinderen te beperken? Welke rol spelen bijvoorbeeld de school, overheid of andere hulporganisaties bij het doorbreken van de armoedespiraal? En wie moet eigenlijk wat doen?

In het Kenniscafé gaat Alex van den Berg in gesprek met Sharon Lawson. Als brugfunctionaris ondersteunt zij op basisscholen gezinnen die hulp kunnen gebruiken. Ook sociaal geograaf Sanne Visser schuift aan. Zij deed onderzoek naar intergenerationele armoede in de Veenkoloniën en is projectleider van de grootschalige, meerjarige aanpak Tijd voor Toekomst om kinderen gelijke kansen te bieden. Met hoogleraar onderwijskunde Roel Bosker bespreken we het belang van taalonderwijs in het vergroten van kansengelijkheid. Een ervaringsdeskundige vertelt over hoe het is om op te groeien in een gezin met weinig geld.

Aanmelden

Tickets kosten €4,- / €2,- met SG-kaart / gratis voor studenten. Bestel de tickets via de website van Studium Generale

In het Kenniscafé praten we elke maand met Groningse wetenschappers en onderzoekers over actuele thema’s. Het Kenniscafé wordt georganiseerd door Studium Generale Groningen, Science LinX en Forum Groningen en wordt ondersteund door het Akkoord van Groningen. Deze editie is in samenwerking met Gro Next.

Gro Next

Gro Next is een samenwerking van de gemeente Groningen, CMO STAMM, Moedige Dialoog Groningen en de Hanzehogeschool Groningen. Wij bieden professionals en vrijwilligers meer kennis aan over armoede. Om (nog) beter bewust te worden van wat het betekent om in armoede te leven en om signalen van armoede te herkennen. Bij Gro Next leer je hoe je mensen die in armoede leven goed kunt ondersteunen.

Meer kennis over minder armoede. Dat helpt ons om armoede te voorkomen en te bestrijden. Armoede raakt alle terreinen van het leven. Van gezondheid, stress, uitsluiting en schulden tot zelfvertrouwen, groei en eigen regie. Het is een vak apart om hierin het goede te doen

Vragen of op de hoogte blijven van ons aanbod? Neem dan contact op: gronext@moediggroningen.nl of 06 – 402 79 966 (Frieda Uphoff).

logo Gro Next