Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen
meergeneratiefamilie

Generatiearmoede.

De Rijksuniversiteit Groningen (RuG) doet in samenwerking met partners in de Alliantie van Kracht onderzoek naar het fenomeen generatiearmoede in de Drentse en Groninger Veenkoloniën. Bij generatiearmoede is in één familie bij meerdere opeenvolgende generaties sprake van uitsluiting, op financieel, sociaal of ander gebied. In de Veenkoloniën komt generatiearmoede relatief vaak voor, maar het probleem speelt ook in Drentse gemeenten buiten de Veenkoloniën. Het doorbreken van generatiearmoede wordt gezien als een taai vraagstuk en vraagt om een lange adem. Het onderzoek van de RuG levert kennis en inzichten die professionals en gemeenten kunnen helpen generatiearmoede terug te dringen. Meer weten? Bekijk het Feitenblad Generatiearmoede – wat werkt? of de Kennisclips generatiearmoede.

Dynamische leeromgeving

De Dynamische leeromgeving biedt professionals, vrijwilligers en beleidsmedewerkers training en scholing in de aanpak van (generatie)armoede, vroegsignalering en preventie/aanpak van schulden. De Dynamische Leeromgeving is een initiatief van de Alliantie van Kracht, CMO STAMM en de provincies Groningen en Drenthe. In de Dynamische Leeromgeving vind je een menukaart met circa 40 scholingen en trainingen.

Leergang intergenerationele armoede

Onderdeel van de Dynamische leeromgeving is de Leergang intergenerationele armoede voor managers en bestuurders. In deze tweedaagse Leergang denken we samen na over de verandering die nodig is binnen organisaties om (nieuwe) kennis over de aanpak van intergenerationele armoede een plek te geven in beleid en praktijk.

“De leergang intergenerationele armoede heb ik ervaren als één leerzaam feest, mede dankzij de docenten en mijn mede-cursisten. Ik had het voor geen goud willen missen!” – Ervaring deelnemer Leergang 2022

Ook de leergang volgen? Neem voor meer informatie of aanmelden contact op met Saskia Duursma, adviseur CMO STAMM.

Meer weten over armoede?

Klik op de buttons hieronder voor meer informatie.