Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Schouders Eronder.

Programma ‘Schouders Eronder’

Er gaat veel goed in de schuldhulpverlening, maar het kan nog beter. De VNG, NVVK, Sociaal Werk Nederland, Landelijke Cliëntenraad, Divosa en CMO STAMM bundelen de krachten om met het landelijke professionaliseringsprogramma ‘Schouders Eronder’ schuldhulp kennisrijker, professioneler en innovatiever te maken. Binnen enkele jaren moet iedereen binnen de schuldhulpverlening kunnen werken met de beste methoden, zodat er zoveel mogelijk mensen met schulden zo goed mogelijk geholpen worden.

Eén op de vijf huishoudens in Groningen heeft te maken met schulden en dat aantal is groeiende. De vraag om de juiste hulp is dus hard nodig. Hulp om schulden te voorkomen en hulp om schulden op te lossen. Hierbij ligt er een belangrijke taak voor alle gemeenten in Nederland. Binnen een paar jaar moet iedereen, van vrijwilliger tot professional, kunnen werken met de beste en meest effectieve methoden. Het programma ‘Schouders Eronder’ helpt hierbij door in te zetten op innovatie en onderzoek, kennis en expertise op deskundigheidsbevordering van professionals en vrijwilligers, de praktijk leert dat de schuldhulp effectiever kan.

Vakmanschap bevorderen

Het doel van de schuldhulpverlening is om zoveel mogelijk mensen met schulden zo goed mogelijk te ondersteunen. Om dat te bereiken, focussen we op: lerende organisaties bevorderen, innovatie en onderzoek, kennis opdoen en uitwisselen en door scholing te realiseren.

Meer informatie?

 

Direct naar

De overige projecten bekijken? Klik op de buttons hieronder voor meer informatie.