Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen
Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Gro Next: Inspiratiemiddag Financiële en sociale veerkracht van jongeren vergroten door spaarkringen

Gegevens

Datum:
19 april 2022
Tijd:
12:00 - 17:00

Organisator

Werkplaats Sociaal Domein Noord samen met Gro Next, De Haagse Hogeschool en stichting Cash2Grow

Locatie

Hanzehogeschool Groningen in lokaal C.005 van de Mariekamphuisborg, Zernikeplein 23 Groningen
 

 

Op dinsdagmiddag 19 april 2022 organiseert de Werkplaats Sociaal Domein Noord samen met Gro NextDe Haagse Hogeschool en stichting Cash2Grow een inspiratiemiddag over de sociale en financiële veerkracht van jongeren.

Verhogen van sociale en financiële veerkracht!

Armoede en schulden zijn een groeiend probleem. Armoede veroorzaakt vaak uitsluiting. Inmiddels heeft een op de vijf huishoudens in Nederland risicovolle schulden. De belangrijkste redenen zijn een gebrek aan financiële educatie en het ontbreken van een financiële buffer. Voor jongeren geldt in het bijzonder dat het steeds lastiger word om goed met geld om te gaan in onze huidige consumptiemaatschappij. Het internet zit vol verleidingen en jongeren laten zich vaak leiden door het moment en hun directe omgeving. De hoeveelheid complexe financiële producten en toeslagen waar ze recht op hebben neemt toe. Door de coronapandemie is er een flinke toename in sociale en financiële kwetsbaarheid onder jongeren. Door thuisonderwijs en een verschuiving naar digitale middelen wordt het voor jongeren steeds moeilijker om duurzame relaties op te bouwen met anderen. Door economische sluitingen komen veel jongeren geld tekort. Tijdens deze inspiratiemiddag onderzoeken we samen met professionals, studenten én gastsprekers uit onderzoek en de gemeente Groningen de vraag over hoe we de financiële en sociale veerkracht van jongeren kunnen vergroten. In verschillende workshops leren we meer over de belevingswereld van jongeren die in armoede leven, over hoe jongeren in een spaarkring aan hun sociaal netwerk kunnen bouwen en beter met geld leren omgaan en hoe we ze kunnen leren het huidige geldstelsel beter te begrijpen en te gebruiken.

Meer informatie en aanmelden

Download het Programma Inspiratiemiddag veerkracht jongeren met workshopsoverzicht

Het evenement wordt gehouden op 19 april bij de Hanzehogeschool Groningen in lokaal C.005 van de Mariekamphuisborg, Zernikeplein 23 Groningen. We starten om 12 uur met een lunch, vanaf 13 uur start het officiële programma. U kunt zich hier aanmelden voor de (gratis) inspiratiemiddag.

De inspiratiemiddag is gratis, maar niet vrijblijvend. Mocht u verhinderd zijn, laat ons dit dan z.s.m. weten. Bij niet afmelden kunnen er mogelijk kosten in rekening worden gebracht.