Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Workshop Geldmindset & geldgewoonten.

Workshop Geldmindset & geldgewoonten

Geldmindset is dé sleutel in het financiële gedrag van mensen. Het is ook één van de oorzaken van generatiearmoede. In deze workshop leren de deelnemers meer over wat geldmindset is, hoe een geldmindset ontstaat, welke invloed dit heeft op het gedrag van mensen en hoe hiermee om te gaan. Ook de mindset van de deelnemers zelf speelt een grote rol in de interactie met hun klanten. Uiteraard besteden we ook aandacht aan hoe een geldmindset veranderd kan worden.

Geldgewoonten komen voort uit de geldmindset. Door bepaald gedrag met betrekking tot geld krijg je een bepaald resultaat. Het gedrag in kleine stappen aanpassen leiden tot een ander (positief) resultaat. Dit is makkelijk toepasbaar op veel vlakken.

Dinsdag 14 februari 2023 van 9.30-12.30 uur. Locatie Floreshuis. De workshop is interactief en er is veel ruimte om met elkaar in gesprek te gaan. Maximaal 10 deelnemers

Aanmelden

Deelname is gratis, dankzij een bijdrage van de gemeente Groningen.

Mis dit niet en meld je aan:   gronext@armoedegroningen.nl

Verdere informatie over de deelname volgt na aanmelding ongeveer één week voor aanvang van de training. Voor de meeste fysieke trainingen geldt een maximaal aantal deelnemers. Wanneer dit is bereikt, plaatsen we de latere aanmeldingen op een wachtlijst. Bij geen afzeggingen wordt je deelname automatisch doorgezet naar de eerstvolgende training. 
Wanneer je geplaatst bent, gaan wij er vanuit dat je ook komt. De trainingen zijn gratis, maar niet vrijblijvend. Mocht je verhinderd zijn, laat ons dit dan z.s.m. weten. Bij niet afmelden kunnen er mogelijk kosten in rekening worden gebracht.

Gro Next

Gro Next is een samenwerking van de gemeente Groningen, CMO STAMM, Moedige Dialoog Groningen en de Hanzehogeschool Groningen. Wij bieden professionals en vrijwilligers meer kennis aan over armoede. Om (nog) beter bewust te worden van wat het betekent om in armoede te leven en om signalen van armoede te herkennen. Bij Gro Next leer je hoe je mensen die in armoede leven goed kunt ondersteunen.

Meer kennis over minder armoede. Dat helpt ons om armoede te voorkomen en te bestrijden. Armoede raakt alle terreinen van het leven. Van gezondheid, stress, uitsluiting en schulden tot zelfvertrouwen, groei en eigen regie. Het is een vak apart om hierin het goede te doen

Vragen? Neem dan contact op: gronext@armoedegroningen.nl of 06 – 402 79 966 (Frieda Uphoff).

Gro Next

Niveau: MBO
Duur: maximaal een dagdeel
Locatie: fysiek
Kosten: gratis

Aanbieders

Voor wie

Voor een ieder die werkzaam is in het sociaal domein en werkt in de preventie, vroegsignalering, schuldhulpverlening of nazorg daarvan. Bijvoorbeeld:

  • Budgetcoaches
  • Budgettrainers
  • Schuldhulpverleners
  • Bewindvoerders
  • Sociale Dienst van de gemeente

Resultaat

  • Het effect van de overtuigingen van de klant herkennen;
  • Het effect van je eigen overtuigingen herkennen;
  • Meer begrip voor het gedrag van de klant;
  • Op een dieper niveau in gesprek gaan met de klant;
  • Coachen op specifiek gedrag.