Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen
leergang Alliantie van Kracht

Geldzorgen de baas.

Geldzorgen de baas

Moedige Dialoog en ABN AMRO slaan de handen ineen om het taboe m.b.t. ‘praten over geldzorgen’ te doorbreken op de werkvloer. Samen doorbreken ze de stress door geldzorgen bij werknemers voorkomen en drastisch verminderen. Dat doen ze met het project ‘Financieel Fit’, waarmee we voortbouwen op het programma ‘Geldzorgen de Baas’, ontwikkeld door Moedige Dialoog. Sinds 2018 is de ABN AMRO bank betrokken bij de Nederlandse Schuldhulproute (NSR) waarbij klanten met betalingsachterstanden proactief worden bijgestaan.

Ongeveer een derde van alle werkgevers heeft werknemers in dienst met grote geldzorgen. Waarschijnlijk gaat het om veel méér werknemers met financiële problemen, omdat veel werknemers zich schamen en hun geldzorgen niet met hun werkgever delen. Werknemers met schulden zijn vaker ziek en werken veelal minder geconcentreerd. Dit brengt kosten voor de werkgever met zich mee. Het loont daarom om werknemers met geldzorgen te ondersteunen.

Niveau: MBO/HBO
Duur: langer dan 3 dagen
Locatie: fysiek
Kosten: gratis

Voor wie

Voor werkgevers en (HR)-leidinggevenden.

Resultaat

  • Met de aanpak ‘Geldzorgen De Baas’ worden effectieve oplossingen aangedragen om financiële problemen voor de werknemer te voorkómen en om kosten voor de werkgever te beperken.
  • We geven je inzicht in de mate waarin de organisatie nu in staat is om medewerkers met geldzorgen tijdig te signaleren, het gesprek met hen aan te gaan en hen te ondersteunen. Met een concrete aanpak en bijbehorende hulpmiddelen kun je hier direct mee aan de slag.