Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen
leergang Alliantie van Kracht

Motivatie en weerstand.

Motivatie en weerstand

Motivatie en weerstand; van het ene wil je vooral meer en van het andere liever minder! Waar weerstand gesprekken en gedragsverandering ondermijnen, zorgt motivatie voor de juiste flow. Maar hoe zorg je voor meer motivatie in gesprekken en minder weerstand? De grondleggers van de methodiek Motiverende Gespreksvoering hebben hier een aantal antwoorden op gevonden.

Trainer Anna Schotanus voorziet je in deze studiedag van de belangrijkste inzichten uit deze beproefde methodiek. Ook neemt zij je mee in een aantal belangrijke principes omtrent gedragsverandering. Interessant voor iedere professional die zowel gaat voor achtergrondinformatie als voor praktische tips voor in de praktijk.

Werkwijze

Aan de hand van theorie en praktijkgerichte oefeningen leer je wanneer je, op welke wijze en met welke theoretische kennis, jouw cliënt kunt ondersteunen bij de verandering van zijn of haar gedrag, en leer je een meer coachende rol aan te nemen.

Docent

Door haar enorme kennis en ervaring op het gebied van Financiële Hulpverlening kent Anna Schotanus niet alleen de cliënten, maar spreekt zij ook hun taal. Anna is een gepassioneerde vakvrouw die haar kennis op een enthousiaste, betrokken manier én met een voorkeur voor verfrissende werkvormen, overbrengt.

Niveau: MBO/HBO
Duur: maximaal een dag
Locatie: fysiek
Kosten: aan deze training/opleiding zijn kosten verbonden

Voor wie

Deze scholing is van belang voor:

  • (Beschermings) bewindvoerders en medewerkers van bewindvoerderskantoren
  • WSNP-bewindvoerders en medewerkers van WSNP-bewindvoerderskantoren
  • Schuldhulpverleners
  • Budgetbeheerders en budgetcoaches
  • Sociaal werkers
  • Mentoren/curators

Resultaat

  • Aan het eind van de dag beschik je over voldoende theorie, tips en inzichten over motivatie, weerstand en gedragsverandering. Deze kennis helpt jou, om waar nodig, je cliënt te ondersteunen bij gedragsverandering.