Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen
Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Gro Next: Workshop Nu niet zwanger // wordt verschoven naar 2024

Gegevens

Datum:
14 november 2023
Tijd:
09:30 - 11:00

Locatie

Het Floreshuis
Floresplein 19
Groningen, 9715 HH
+ Google Maps

Organisator

Gro Next

 

logo Gro Next

Trainers: Lidwien Martens en Lotte Steenstra
Wanneer: Dinsdag 14 november 2023 09.30 – 11.00 uur // deze workshop wordt verschoven naar 2024
Locatie: Floreshuis, Floresplein 19, Groningen
Groepsgrootte: Maximaal 20 deelnemers
Doelgroep: Doelgroep Brugfunctionarissen / SKSG / kinderopvang / Professionals / WIJ-medewerkers in het Sociaal Domein, zorginstellingen en andere organisaties, vrijwilligers, buddy’s
Kosten voor professionals: 30 euro incl. BTW

 

Wat is een goed moment in je leven om een kind te krijgen? Dat is een gevoelige vraag. Zeker als het gaat om (jonge) vrouwen in de problemen door bijvoorbeeld schulden, verslaving of loverboys. Sommige zwangerschappen zijn ook nog eens helemaal niet gepland, bijvoorbeeld vanwege een gebrek aan geld voor goede anticonceptie. Als er dan ook al meerdere kinderen zijn, kan de impact groot zijn.

Als professional kom je ook bij gezinnen thuis waar veel problemen zijn. Die problemen geven al spanning genoeg. Daardoor kan het lastig zijn om keuzes te maken rondom een kinderwens, seksualiteit en anticonceptie. Soms worden deze keuzes helemaal niet gemaakt. Hoe voer je dan als professional een gesprek over deze onderwerpen? Want we praten over van alles, maar de vraag ‘wil je kinderen?’ wordt vaak niet gesteld. Laat staan de vraag of het op dat moment handig is om zwanger te zijn of te worden. Hoe zet je je eigen normen en waarden en ervaringen als professional hierin opzij en hoe kun je op een integere en professionele manier zo’n gesprek voeren? In deze training krijg je handvatten om dit gesprek aan te gaan.

Aanmelden

Mis dit niet en meld je aan:    ✔ Ik ben er bij!  // deze workshop wordt verschoven naar 2024

 

Verdere informatie over de deelname volgt na aanmelding ongeveer één week voor aanvang van de training. 

Wanneer je geplaatst bent, gaan wij er vanuit dat je ook komt. Mocht je verhinderd zijn, laat ons dit dan z.s.m. weten. Afmelden zonder financiële consequenties kan tot 24 uur voor aanvang van de betreffende bijeenkomst. Annuleer je binnen die 24 uur, dan geldt een betalingsverplichting voor de volledige kosten. Wel kan iemand anders, een collega bijvoorbeeld, vanzelfsprekend kosteloos, je plaats innemen. Geef zijn of haar naam dan door aan de organisatie.

Gro Next

Gro Next is een samenwerking van de gemeente Groningen, CMO STAMM, Moedig Groningen en Hanzehogeschool Groningen. Wij bieden professionals en vrijwilligers meer kennis aan over armoede. Om (nog) beter bewust te worden van wat het betekent om in armoede te leven en om signalen van armoede te herkennen. Bij Gro Next leer je hoe je mensen die in armoede leven goed kunt ondersteunen.

Meer kennis over minder armoede. Dat helpt ons om armoede te voorkomen en te bestrijden. Armoede raakt alle terreinen van het leven. Van gezondheid, stress, uitsluiting en schulden tot zelfvertrouwen, groei en eigen regie. Het is een vak apart om hierin het goede te doen

Vragen of op de hoogte blijven van ons aanbod? Neem dan contact op: gronext@moediggroningen.nl of 06 – 402 79 966 (Frieda Uphoff).