Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen
Laden Evenementen

Gro Next: Voorlichting Het werk van bewindvoerders en deurwaarders

Gegevens

Datum:
23 november
Tijd:
09:00 - 12:00

Locatie

Het Floreshuis
Floresplein 19
Groningen, 9715 HH
+ Google Maps

Organisator

Gro Next

 

logo Gro Next

Trainers: Edwin Huizing en Anouk Meijers
Wanneer: Donderdag 23 november 2023 09:00 – 12:00 uur
Locatie: Floreshuis, Floresplein 19, Groningen
Groepsgrootte: Maximaal 20 deelnemers
Doelgroep: Professionals / WIJ-medewerkers in het Sociaal Domein, beleidsmedewerkers gemeenten, zorginstellingen en andere
organisaties, vrijwilligers, buddy’s
Kosten: 30 euro incl. BTW

 

Het kan iedereen overkomen: de eigen financiële zaken niet meer overzien of het zelf niet meer goed kunnen regelen. Voor sommigen is het dan lastig om daarbij om hulp te vragen. Het is bekend dat hoe langer je ermee wacht, des te groter de gevolgen kunnen worden. Reden om meer te leren over wat een bewindvoerder en een deurwaarder kunnen betekenen bij financiële problemen.

De praktijk leert dat mensen niet snel aankloppen bij een bewindvoerder of een deurwaarder voor hulp. Dat heeft vaak met beeldvorming en vooroordelen te maken. ‘Ze luisteren slecht’, ‘Er is niets met ze te regelen’, ‘Ze komen direct je huis leeghalen of je geld op slot zetten’. Mensen die als bewindvoerder of deurwaarder werken, vinden dit belangrijke aandachtspunten.

Tijdens deze voorlichting spreek je met de andere deelnemers over deze vooroordelen. De werkpraktijken van een bewindvoerder en een deurwaarder komen aan bod. Hoe kijken zij aan tegen deze vooroordelen, hoe gaan zij er mee om? Belangrijke vraag daarbij: Hoe hanteer je de menselijke maat in de dienstverlening? Een goed gesprek tussen professionals over de werkvelden van bewindvoerders en deurwaarders zal bijdragen aan meer kennis, beter begrip en betere dienstverlening voor mensen met financiële problemen.

Aanmelden

Mis dit niet en meld je aan:    ✔ Ik ben er bij! 

Verdere informatie over de deelname volgt na aanmelding ongeveer één week voor aanvang van de training. 

Wanneer je geplaatst bent, gaan wij er vanuit dat je ook komt. Mocht je verhinderd zijn, laat ons dit dan z.s.m. weten. Afmelden zonder financiële consequenties kan tot 24 uur voor aanvang van de betreffende bijeenkomst. Annuleer je binnen die 24 uur, dan geldt een betalingsverplichting voor de volledige kosten. Wel kan iemand anders, een collega bijvoorbeeld, vanzelfsprekend kosteloos, je plaats innemen. Geef zijn of haar naam dan door aan de organisatie.

Gro Next

Gro Next is een samenwerking van de gemeente Groningen, CMO STAMM, Moedig Groningen en Hanzehogeschool Groningen. Wij bieden professionals en vrijwilligers meer kennis aan over armoede. Om (nog) beter bewust te worden van wat het betekent om in armoede te leven en om signalen van armoede te herkennen. Bij Gro Next leer je hoe je mensen die in armoede leven goed kunt ondersteunen.

Meer kennis over minder armoede. Dat helpt ons om armoede te voorkomen en te bestrijden. Armoede raakt alle terreinen van het leven. Van gezondheid, stress, uitsluiting en schulden tot zelfvertrouwen, groei en eigen regie. Het is een vak apart om hierin het goede te doen

Vragen of op de hoogte blijven van ons aanbod? Neem dan contact op: gronext@moediggroningen.nl of 06 – 402 79 966 (Frieda Uphoff).