Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen
Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Gro Next: workshop Gezinnen in armoede bereiken

Gegevens

Datum:
1 februari
Tijd:
10:00 - 12:00

Locatie

Het Floreshuis
Floresplein 19
Groningen, 9715 HH
+ Google Maps

logo Gro Next

Trainers: Angelique Smid
Wanneer: Donderdag 1 februari 2024, 10:00 – 12:00 uur
Locatie: Floreshuis, Floresplein 19, Groningen
Groepsgrootte: Maximaal 20 deelnemers
Doelgroep:  Iedereen die werkt in het Sociaal Domein en in de preventie, vroegsignalering, schuldhulpverlening of nazorg daarvan. WIJ-medewerkers en gemeenteambtenaren in het Sociaal Domein, budgetcoaches, budgettrainers, schuldhulpverleners, bewindvoerders, beleidsmedewerkers gemeenten, zorginstellingen en andere organisaties, vrijwilligers, buddy’s
Kosten voor professionals: 30 euro incl. BTW

 

Een grote uitdaging bij ieder project op het gebied van armoede is om gezinnen te bereiken. En nog specifieker: het bereiken van de groep die bewust niet meedoet is zelfs een nog grotere uitdaging. Je hoopt als professional of als gemeenteambtenaar dat je signalen kunt oppikken van inwoners die aan jouw ‘loket’ staan en waar meer aan de hand is. Waar het meedoen aan de samenleving bijvoorbeeld wordt belemmerd door gebrek aan financiële middelen en een behulpzaam netwerk. Daar ligt een uitdaging, want dat is best lastig. Maar de grootste uitdaging zit er in die kinderen, jongeren en volwassenen te bereiken die niet zelf om hulp vragen, die niet aan de balie komen bij een organisatie of gemeente. Die niet reageren op brieven en telefoontjes. Maar die wel hulp en ondersteuning kunnen gebruiken.

In deze workshop delen Angelique Smid en een ervaringsdeskundige hun kennis en ervaring. Brainstorm mee over do’s en don’ts om gezinnen in armoede te bereiken. De workshop is interactief en er is veel ruimte om met elkaar in gesprek te gaan.

Aanmelden

Mis dit niet en meld je aan:    ✔ Ik ben er bij! 

Verdere informatie over de deelname volgt na aanmelding ongeveer één week voor aanvang van de training. 

Wanneer je geplaatst bent, gaan wij er vanuit dat je ook komt. Mocht je verhinderd zijn, laat ons dit dan z.s.m. weten. Afmelden zonder financiële consequenties kan tot 24 uur voor aanvang van de betreffende bijeenkomst. Annuleer je binnen die 24 uur, dan geldt een betalingsverplichting voor de volledige kosten. Wel kan iemand anders, een collega bijvoorbeeld, vanzelfsprekend kosteloos, je plaats innemen. Geef zijn of haar naam dan door aan de organisatie.

Gro Next

Gro Next is een samenwerking van de gemeente Groningen, CMO STAMM, Moedig Groningen en Hanzehogeschool Groningen. Wij bieden professionals en vrijwilligers meer kennis aan over armoede. Om (nog) beter bewust te worden van wat het betekent om in armoede te leven en om signalen van armoede te herkennen. Bij Gro Next leer je hoe je mensen die in armoede leven goed kunt ondersteunen.

Meer kennis over minder armoede. Dat helpt ons om armoede te voorkomen en te bestrijden. Armoede raakt alle terreinen van het leven. Van gezondheid, stress, uitsluiting en schulden tot zelfvertrouwen, groei en eigen regie. Het is een vak apart om hierin het goede te doen

Vragen of op de hoogte blijven van ons aanbod? Neem dan contact op: gronext@moediggroningen.nl of 06-11 89 17 92 (Elles Westervaarder).