Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen
Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Gro Next: Training Omgaan met ADD en ADHD in de praktijk

Gegevens

Datum:
7 maart
Tijd:
09:30 - 12:30
Evenement Categorie:

Locatie

Het Floreshuis
Floresplein 19
Groningen, 9715 HH
+ Google Maps

Organisator

Gro Next

logo Gro Next

Trainer: Michiel Niemeijer
Wanneer: Donderdag 7 maart 2024, 9:30 – 12:30 uur
Locatie: Floreshuis, Floresplein 19, Groningen
Groepsgrootte: Maximaal 8 deelnemers
Doelgroep: WIJ-medewerkers in het Sociaal Domein, beleidsmedewerkers gemeenten, zorginstellingen en andere organisaties, vrijwilligers, buddy’s
Kosten voor professionals: 30 euro incl. BTW

 

Ongeveer 1 op de 10 mensen in Nederland heeft een vorm van een concentratiestoornis zoals ADD, ADHD, of zelfs een combinatie van die twee. Veel mensenlopen daardoor op een bepaald moment vast. Ze hebben moeite met bijvoorbeeld het vinden van een passende baan, of met het functioneren in de maatschappij. Als coach of professional krijg je hier steeds vaker mee te maken in het werkveld. Maar juist bij mensen met ADD en ADHD lopen coachingstrajecten vaak vast. Gesprekken gaan van de hak op de tak, afspraken worden niet nagekomen en het traject duurt vaak veel te lang. Dit kost (onnodig) veel tijd en energie, terwijl je weinig vooruitgang ziet. Hoe komt dat toch?

Het antwoord ligt in de unieke manier van denken die bij ADD en ADHD hoort. Daardoor heb je als coach bij ADD/ADHD een andere aanpak nodig, om toch tot resultaten te komen. Het zijn kleine dingen die je tijdens coaching kunt inzetten, die een wereld van verschil maken. In de training ‘Omgaan met ADD en ADHD’, leer je begrijpen hoe ADD/ADHD werkt, en hoe je hier het beste mee omgaat bij coaching.

Na deze training herken je een concentratiestoornis sneller (ook als de cliënt geen diagnose heeft). Daarnaast krijg je praktische handvatten en tips voor jouw volgende coachingsgesprek. Ook bespreken we jouw ervaringen en vragen over ADD/ADHD in de praktijk. Daarom is deze training in een kleinere setting (maximaal 8 personen), zodat iedereen tijd krijgt om vragen te stellen.

Aanmelden

Het maximale aantal deelnemers is bereikt. Aanmelden is niet meer mogelijk. Er worden nieuwe data gepland. Mail gronext@moediggroningen.nl  om hiervan op de hoogte te blijven.

Verdere informatie over de deelname volgt na aanmelding ongeveer één week voor aanvang van de training. 

Wanneer je geplaatst bent, gaan wij er vanuit dat je ook komt. Mocht je verhinderd zijn, laat ons dit dan z.s.m. weten. Afmelden zonder financiële consequenties kan tot 24 uur voor aanvang van de betreffende bijeenkomst. Annuleer je binnen die 24 uur, dan geldt een betalingsverplichting voor de volledige kosten. Wel kan iemand anders, een collega bijvoorbeeld, vanzelfsprekend kosteloos, je plaats innemen. Geef zijn of haar naam dan door aan de organisatie.

Gro Next

Gro Next is een samenwerking van de gemeente Groningen, CMO STAMM, Moedig Groningen en Hanzehogeschool Groningen. Wij bieden professionals en vrijwilligers meer kennis aan over armoede. Om (nog) beter bewust te worden van wat het betekent om in armoede te leven en om signalen van armoede te herkennen. Bij Gro Next leer je hoe je mensen die in armoede leven goed kunt ondersteunen.

Meer kennis over minder armoede. Dat helpt ons om armoede te voorkomen en te bestrijden. Armoede raakt alle terreinen van het leven. Van gezondheid, stress, uitsluiting en schulden tot zelfvertrouwen, groei en eigen regie. Het is een vak apart om hierin het goede te doen

Vragen of op de hoogte blijven van ons aanbod? Neem dan contact op: gronext@moediggroningen.nl of 06-11 89 17 92 (Elles Westervaarder).