Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen
Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Gro Next: Workshop Opgroeien in armoede

Gegevens

Datum:
14 maart
Tijd:
09:30 - 12:30

Locatie

Hanzehogeschool, Marie KamphuisBorg, Zernikeplein 23, 9747 AS Groningen

Organisator

Gro Next

 

logo Gro Next

 

Trainers: Geerte Dijkstra en Inge Ekenhorst
Wanneer: 14 maart 2023 9:30 – 12:30 uur
Locatie: Hanzehogeschool, Marie KamphuisBorg, Zernikeplein 23, 9747 AS Groningen
Groepsgrootte: Maximaal 60 deelnemers, minimaal 25 deelnemers
Doelgroep:  

Professionals / WIJ-medewerkers in het Sociaal Domein, gemeente Groningen en vrijwilligers, studenten, ervaringsdeskundigen en andere belangstellenden 

 

Kosten: 65 euro* 

*Gratis voor vrijwilligers, studenten en ervaringsdeskundigen, dankzij een bijdrage van de gemeente Groningen

 

De impact van armoede op kinderen is groot. Niet alleen zorgt het voor veel stress, het tast ook het gevoel van eigenwaarde aan. Sociale professionals hebben een belangrijke taak bij de aanpak van kinderarmoede. Samen met de collega’s uit andere domeinen en de gemeente kunnen ze écht het verschil maken.

In de handreiking ‘Omgaan met kinderarmoede in het sociaal domein’ beschrijven lectoren Mariëtte Lusse (Hogeschool Rotterdam) en Annelies Kassenberg (Hanzehogeschool Groningen) concrete  werkwijzen voor het omgaan met kinderarmoede. De handreiking, ontwikkeld in opdracht van onder andere het ministerie van SZW en Divosa, is bestemd voor professionals in het sociaal domein en is het resultaat van een samenwerking tussen professionals, onderzoekers en ervaringsdeskundigen.

Door Gro Next wordt er een interactieve training over het omgaan met gezinnen in armoede georganiseerd op de Hanzehogeschool. Deze training is een vervolg op de basistraining ‘Armoede dichtbij’, maar deelname is ook mogelijk als je de basistraining niet gevolgd hebt. Er is aandacht voor bewustwording rond het thema armoede en we gaan nader in op het gebruik van de handreiking. Daarnaast is er veel aandacht voor collegiale uitwisseling in de vorm van intervisie.  Na afloop kun je een gratis exemplaar van de handreiking meenemen.

Aanmelden

Mis dit niet en meld je aan:    ✔ Ik ben er bij! 

Aanmelden kan tot uiterlijk 9 maart 2023.

Verdere informatie over de deelname volgt na aanmelding ongeveer één week voor aanvang van de training. Voor de meeste fysieke trainingen geldt een maximaal aantal deelnemers. Wanneer dit is bereikt, plaatsen we de latere aanmeldingen op een wachtlijst. Bij geen afzeggingen wordt je deelname automatisch doorgezet naar de eerstvolgende training.
Wanneer je geplaatst bent, gaan wij er vanuit dat je ook komt. De trainingen zijn gratis, maar niet vrijblijvend. Mocht je verhinderd zijn, laat ons dit dan z.s.m. weten. Bij niet afmelden kunnen er mogelijk kosten in rekening worden gebracht.

Gro Next

Gro Next is een samenwerking van de gemeente Groningen, CMO STAMM, Moedig Groningen en Hanzehogeschool Groningen. Wij bieden professionals en vrijwilligers meer kennis aan over armoede. Om (nog) beter bewust te worden van wat het betekent om in armoede te leven en om signalen van armoede te herkennen. Bij Gro Next leer je hoe je mensen die in armoede leven goed kunt ondersteunen.

Meer kennis over minder armoede. Dat helpt ons om armoede te voorkomen en te bestrijden. Armoede raakt alle terreinen van het leven. Van gezondheid, stress, uitsluiting en schulden tot zelfvertrouwen, groei en eigen regie. Het is een vak apart om hierin het goede te doen

Vragen of op de hoogte blijven van ons aanbod? Neem dan contact op: gronext@moediggroningen.nl of 06 – 402 79 966 (Frieda Uphoff).