Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen
Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Gro Next: Workshop Geldmindset & geldgewoonten op dinsdag 30 januari 2024

Gegevens

Datum:
30 januari
Tijd:
09:30 - 12:30

Locatie

Het Floreshuis
Floresplein 19
Groningen, 9715 HH
+ Google Maps

Organisator

Gro Next

logo Gro Next

Trainers: Monica Helbig
Wanneer: Dinsdag 30 januari 2024, 9:30 – 12:30 uur (let op, gewijzigde datum)
Locatie: Floreshuis, Floresplein 19, Groningen
Groepsgrootte: Maximaal 16 deelnemers
Doelgroep:  Iedereen die werkt in het sociaal domein en in de preventie, vroegsignalering, schuldhulpverlening of nazorg daarvan. WIJ-medewerkers en gemeente-ambtenaren in het Sociaal Domein, budgetcoaches, budgettrainers, schuldhulpverleners, bewindvoerders, beleidsmedewerkers gemeenten, zorginstellingen en andere organisaties, vrijwilligers, buddy’s.
Kosten voor professionals: 30 euro incl. BTW

 

Geldmindset is dé sleutel in het financiële gedrag van mensen. Het is ook één van de oorzaken van generatiearmoede. In deze workshop leren de deelnemers meer over wat geldmindset is, hoe een geldmindset ontstaat, welke invloed dit heeft op het gedrag van mensen en hoe hiermee om te gaan. Ook de mindset van de deelnemers zelf speelt een grote rol in de interactie met hun klanten. Uiteraard besteden we ook aandacht aan hoe een geldmindset veranderd kan worden. Geldgewoonten komen voort uit de geldmindset. Door bepaald gedrag met betrekking tot geld krijg je een bepaald resultaat. Het gedrag in kleine stappen aanpassen leiden tot een ander (positief) resultaat. Dit is makkelijk toepasbaar op veel vlakken.

Resultaat

Na deze workshop kun je:

  • het effect van de overtuigingen van de klant herkennen;
  • het effect van je eigen overtuigingen herkennen;
  • op een dieper niveau in gesprek gaan met de klant;
  • coachen op specifiek gedrag;
  • en heb je meer begrip voor het gedrag van de klant.

De workshop is interactief en er is veel ruimte om met elkaar in gesprek te gaan.

Over de trainer

Monica Helbig is een alleenstaande moeder van een zoon. Ze is opgegroeid met weinig geld en jarenlang heeft dat haar leven bepaald. Eerst vanwege het tekort aan geld, later omdat ze geld te belangrijk had gemaakt. Dat leverde haar een burnout op. Na de geboorte van haar zoon gooide ze het roer om en startte ze een eigen bedrijf met als missie Nederlanders financiële rust te geven.

Aanmelden

Mis dit niet en meld je aan:    ✔ Ik ben er bij op dinsdag 30 januari 2024! 

Verdere informatie over de deelname volgt na aanmelding ongeveer één week voor aanvang van de training. 

Wanneer je geplaatst bent, gaan wij er vanuit dat je ook komt. Mocht je verhinderd zijn, laat ons dit dan z.s.m. weten. Afmelden zonder financiële consequenties kan tot 24 uur voor aanvang van de betreffende bijeenkomst. Annuleer je binnen die 24 uur, dan geldt een betalingsverplichting voor de volledige kosten. Wel kan iemand anders, een collega bijvoorbeeld, vanzelfsprekend kosteloos, je plaats innemen. Geef zijn of haar naam dan door aan de organisatie.

Gro Next

Gro Next is een samenwerking van de gemeente Groningen, CMO STAMM, Moedig Groningen en de Hanzehogeschool Groningen. Wij bieden professionals en vrijwilligers meer kennis aan over armoede. Om (nog) beter bewust te worden van wat het betekent om in armoede te leven en om signalen van armoede te herkennen. Bij Gro Next leer je hoe je mensen die in armoede leven goed kunt ondersteunen.

Meer kennis over minder armoede. Dat helpt ons om armoede te voorkomen en te bestrijden. Armoede raakt alle terreinen van het leven. Van gezondheid, stress, uitsluiting en schulden tot zelfvertrouwen, groei en eigen regie. Het is een vak apart om hierin het goede te doen

Vragen of op de hoogte blijven van ons aanbod? Neem dan contact op: gronext@moediggroningen.nl of 06-11 89 17 92 (Elles Westervaarder).