Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen
Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Gro Next: Verhogen van sociale en financiële veerkracht door spaarkringen

Locatie

online webinar

logo Gro Next

Trainers: Julie-Marthe Lehman
Locatie:  Online
Wanneer: 3 februari 9:00 – 11:00 uur
Doelgroep: Kennispartners: onderzoekers, docenten en studenten van de Hanzehogeschool, kennispartners van Werkplaats Sociaal Domein Noord, netwerkorganisaties zoals Moedige Dialoog Groningen en Drenthe.
Potentiële nieuwe partnerorganisaties in Noord-Nederland: welzijnsorganisaties, verenigingen van migranten, organisaties die werken met kleinschalige ondernemers, met vluchtelingen, organisaties die werken aan financiële geletterdheid, inburgering, organisaties die werken in de preventie van schulden of in de nazorg daarvan.
Kosten: Gratis

 

Ben je benieuwd hoe je de sociale én financiële veerkracht van je doelgroep kunt verhogen?

Op 3 februari 2022 van 9 -11 uur geeft de Werkplaats sociaal domein Noord samen met Gro Next, De Haagse Hogeschool en stichting Cash2Grow een  webinar om de rol van spaarkringen voor de praktijk in het sociale domein in het Noorden te verkennen!

Spaarkringen

Julie-Marthe Lehmann vertelt graag meer over hoe Cash2Grow het opzetten van spaarkringen voor mensen met een krappe beurs promoot zodat ze hun financiële én sociale veerkracht vergroten.

Spaarkringen zijn zelfhulpgroepen waarin de leden van elkaar leren goed met geld, met zichzelf en met elkaar om te gaan. Elke deelnemer stelt zich vooraf een doel waarvoor wordt gespaard. Tijdens regelmatige bijeenkomsten leggen de groepsleden een bedrag in dat per lid en per bijeenkomst kan verschillen. Na een periode van ongeveer 9 maanden krijgt elk lid het spaargeld terug. De spaarkring gaat echter over veel meer dan sparen alleen: het gaat vooral ook om elkaar te motiveren en te inspireren en om ervaringen uit te wisselen. Daardoor is de spaarkring ook een
oefenplaats voor sociale vaardigheden. Deelnemen aan een spaarkring vergroot de sociale en financiële veerkracht.

Aanmelden

Mis dit niet en meld je aan:    ✔ Ik ben er bij! 

Vragen of op de hoogte blijven van ons aanbod? Neem dan contact op: gronext@moediggroningen.nl of 06 – 402 79 966 (Frieda Uphoff).