Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen
Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Gro Next: Workshop Kansrijke Start

Gegevens

Datum:
1 februari 2022
Tijd:
09:00 - 11:00

Locatie

online

Organisator

Gro Next

 

Trainers: Christa Hoeksema en Sannemarije Ridder
Ervaringsdeskundige: Tamara Jones
Wanneer: 1 februari 9:00 – 11:00 uur
Locatie: online
Groepsgrootte: Maximaal 15 deelnemers
Doelgroep: WIJ-medewerkers in het Sociaal Domein, beleidsmedewerkers gemeenten, zorginstellingen en andere organisaties, vrijwilligers, buddy’s
Kosten: Gratis

 

De plaats waar je geboren bent, bepaalt je kansen in het leven. Armoede is overerfelijk en hardnekkig. Waar je wieg staat, bepaalt voor een groot deel de kansen in je leven. De kans om generatie-armoede te doorbreken, is door er zo vroeg mogelijk bij te zijn. Zelfs nog voor de geboorte, of zelfs vóór de conceptie van een kind. Het is immers bekend dat een baby die in de eerste 1.000 dagen van zijn leven blootstaat aan stress, slechte voeding, mishandeling of andere risicofactoren, met een achterstand aan het leven begint. Investeren in juist deze periode, levert enorm veel winst op.

In deze workshop leer je waarom de eerste 1.000 dagen van een kind zo belangrijk zijn voor de rest van zijn leven. Aan de hand van een casus bespreken we hoe Groninger professionals in de geboortezorg met elkaar samenwerken om kinderen een start mee te geven die zo kansrijk mogelijk is. We behandelen de methodes die de professionals inzetten om zwangeren en partners in een kwetsbare situatie en jonge ouders te ondersteunen. Daarbij leer jij wat jij kan bijdragen aan een kansrijke start als hulpverlener, beleidsmedewerker, mantelzorger, buddy, maatje of betrokken vrijwilliger.

Kijk ook op www.kansrijkestartgroningen.nl.

 

Aanmelden

Aanmelden is niet meer mogelijk.

Vragen of op de hoogte blijven van ons aanbod? Neem dan contact op: gronext@moediggroningen.nl of 06 – 402 79 966 (Frieda Uphoff).