Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen
Laden Evenementen

Gro Next Herfstlezing: Armoede in een rijk land – over effectieve armoede-interventies (onderdeel van de Kick off Kansen voor kinderen Groningen)

Gegevens

Datum:
12 oktober
Tijd:
13:00 - 17:30

Locatie

Harbour JazzClub Winschoten
Havenkade-West 3
Winschoten,
+ Google Maps

 

logo Gro Next

Trainers: Dr. Anna Custers en ervaringsdeskundige Jessie Hooper
Wanneer: Donderdag 12 oktober 13.00 – 17.30 uur
Locatie: Harbour JazzClub Winschoten, Havenkade-West 3, Winschoten
Doelgroep: Professionals / WIJ-medewerkers in het Sociaal Domein, bestuurders, beleidsmedewerkers gemeenten, zorginstellingen en andere organisaties, vrijwilligers, buddy’s
Kosten: Gratis, aangeboden door Gro Next – gemeente Groningen

 

De herfstlezing van Gro Next heeft een plaats in de officiële start van het programma Kansen voor Kinderen Groningen. Dit is een innovatieve aanpak met gezinnen om armoede terug te dringen in de hele provincie Groningen. De opdracht is minder kinderen die opgroeien in armoede, waardoor zij meer kansen krijgen op een mooie toekomst.

De lezing door Anna Custers is een inspirerende bijdrage aan de start van Kansen voor Kinderen Groningen. Je bent welkom om het hele programma bij te wonen.

Over Anna Custers

Anna Custers is sinds april 2022 lector Armoede Interventies aan de Hogeschool van Amsterdam. Zij richt zich met haar werk op het beter begrijpen van armoede en schuldenproblematiek in allerlei verschijningsvormen. Een derde van de Nederlandse huishoudens heeft structureel moeite met rondkomen en ongeveer 8 procent heeft problematische schulden. De grote vraag is hoe dat kan in een welvarend land als Nederland en vooral: wat kan er worden gedaan om dit probleem te verkleinen? Samen met haar lectoraat onderzoekt Anna welk soort interventies op het gebied van armoede wel en niet effectief zijn voor welke burgers. Een praktijkbenadering, onderzocht en ontwikkeld samen met professionals uit de dienstverlening en mensen die zelf armoede ervaren, staat daarbij centraal.

Anna werkte de afgelopen jaren als econoom voor de Wereldbank in onder andere Washington D.C. en Afghanistan. Daar hield ze zich bezig met het verbeteren van belastingsystemen. Ook deed ze onderzoek naar belastingmoraal en het vertrouwen van burgers in hun overheid. Ze promoveerde aan de Universiteit van Oxford op een onderzoek over schuldenproblematiek in achterstandswijken in Londen.

Over Jessie Hooper

Jessie Hooper heeft ervaringskennis over leven in een armoedesituatie. Zij is daar uitgekomen en vertelt over welke interventies en ondersteuning haar het meeste hebben geholpen. Ze heeft adviezen en tips voor professionals en vrijwilligers die werken met mensen in een armoedesituatie.

 

Aanmelden

Mis dit niet en meld je aan:    ✔ Ik ben er bij! 

Kansen voor kinderen Groningen

Lees meer over het programma Kansen voor kinderen Groningen. Heb je vragen over de kick off? Mail dan naar Davita van der Zwan via d.vanderzwan@kansenvoorkinderengroningen.nl.

Gro Next

Gro Next is een samenwerking van de gemeente Groningen, CMO STAMM, Moedig Groningen en Hanzehogeschool Groningen. Wij bieden professionals en vrijwilligers meer kennis aan over armoede. Om (nog) beter bewust te worden van wat het betekent om in armoede te leven en om signalen van armoede te herkennen. Bij Gro Next leer je hoe je mensen die in armoede leven goed kunt ondersteunen.

Meer kennis over minder armoede. Dat helpt ons om armoede te voorkomen en te bestrijden. Armoede raakt alle terreinen van het leven. Van gezondheid, stress, uitsluiting en schulden tot zelfvertrouwen, groei en eigen regie. Het is een vak apart om hierin het goede te doen

Vragen of op de hoogte blijven van ons aanbod? Neem dan contact op: gronext@moediggroningen.nl of 06 – 402 79 966 (Frieda Uphoff).