Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen
Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Gro Next: Workshop Kansengelijkheid en signaleren van armoede op school

Gegevens

Datum:
26 september 2023
Tijd:
09:30 - 11:00

Locatie

Het Floreshuis
Floresplein 19
Groningen, 9715 HH
+ Google Maps

Organisator

Gro Next

 

logo Gro Next

Trainers: Ciska van Aken
Wanneer: Dinsdag 26 september 2023 09.30 – 11.00 uur 
Locatie: Floreshuis, Floresplein 19, Groningen
Groepsgrootte: Maximaal 30 deelnemers
Doelgroep: Professionals / WIJ-medewerkers in het Sociaal Domein, onderwijs, beleidsmedewerkers gemeenten, zorginstellingen
en andere organisaties, vrijwilligers, buddy’s
Kosten: 30 euro, inclusief BTW

 

Een praktijkverhaal over het vergroten van kansengelijkheid en het signaleren van armoede op school.

Kinderen die opgroeien in armoede raken vaak al vroeg in het leven op achterstand. Bijvoorbeeld op het gebied van taalontwikkeling en gezondheid. Maar ook sociaal-emotioneel vertonen deze kinderen vaak een ontwikkelachterstand. Dit komt door de stress en zorgen die armoede met zich meebrengt en/of omdat ze zich buitengesloten voelen ten opzichte van leeftijdsgenoten. Vaak is er ook schaamte omdat er thuis weinig geld is. Deze ballast nemen ze dagelijks mee naar school. Daarom is school zo’n belangrijke vindplaats voor armoede. Essentieel is dan een goede verbinding tussen school, ouders/verzorgers, gemeente, de wijk en zorg.

Een Integraal Kind Centrum (IKC) biedt een dergelijke verbinding. Op veel IKC’s staat kansengelijkheid centraal. Het IKC kan een belangrijke rol vervullen bij het signaleren van armoede onder kinderen en gezinnen. In deze workshop vertelt Ciska van Aken vanuit haar ervaringen als IKC-bestuurder hoe dat signaleren in zijn werk gaat. Ook vertelt zij hoe een IKC kan bijdragen aan dat elke leerling wordt gezien, kan meedoen en toekomstkansen krijgt in een veilige en stimulerende leeromgeving.

Aanmelden

Mis dit niet en meld je aan:    ✔ Ik ben er bij! 

Verdere informatie over de deelname volgt na aanmelding ongeveer één week voor aanvang van de training. 

Wanneer je geplaatst bent, gaan wij er vanuit dat je ook komt. Mocht je verhinderd zijn, laat ons dit dan z.s.m. weten. Afmelden zonder financiële consequenties kan tot 24 uur voor aanvang van de betreffende bijeenkomst. Annuleer je binnen die 24 uur, dan geldt een betalingsverplichting voor de volledige kosten. Wel kan iemand anders, een collega bijvoorbeeld, vanzelfsprekend kosteloos, je plaats innemen. Geef zijn of haar naam dan door aan de organisatie.

Gro Next

Gro Next is een samenwerking van de gemeente Groningen, CMO STAMM, Moedig Groningen en Hanzehogeschool Groningen. Wij bieden professionals en vrijwilligers meer kennis aan over armoede. Om (nog) beter bewust te worden van wat het betekent om in armoede te leven en om signalen van armoede te herkennen. Bij Gro Next leer je hoe je mensen die in armoede leven goed kunt ondersteunen.

Meer kennis over minder armoede. Dat helpt ons om armoede te voorkomen en te bestrijden. Armoede raakt alle terreinen van het leven. Van gezondheid, stress, uitsluiting en schulden tot zelfvertrouwen, groei en eigen regie. Het is een vak apart om hierin het goede te doen

Vragen of op de hoogte blijven van ons aanbod? Neem dan contact op: gronext@moediggroningen.nl of 06 – 402 79 966 (Frieda Uphoff).