Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Training Omgaan met agressie.

Training Omgaan met agressie

Kom je in je werk soms agressieve mensen tegen? Vind je het lastig om daar goed mee om te gaan? In deze training ontwikkel je kennis en vaardigheden die je helpen om hier goed mee om te gaan. Je krijgt inzicht in je eigen gedrag en leert effectief te reageren op agressief gedrag. Hiermee voorkom je dat de situatie uit de hand loopt.

Blended learning

Door gebruik van blended learning haal je het maximale uit deze training. De e-learning is complementair aan de training. Via jouw persoonlijke digitale leeromgeving krijg je toegang tot de e-learning van jouw training. Oefenen staat centraal. Aan de hand van cases en praktijkopdrachten pak je door op je nieuw geleerde vaardigheden en competenties. Je leert hoe je deze toepast binnen je eigen werk. Met deze blended training haal je niet alleen alles uit de training, maar ook uit jezelf!

De gecombineerde, blended variant van trainen geeft je de volgende voordelen:

  • De e-learning loopt parallel aan de training en vergroot het rendement van de training
  • De e-learning in combinatie met training vergroot het zelfinzicht in gedrag en vaardigheden
  • De e-learning vindt plaats op het moment en de plaats die jij kiest, volledig web-based.
Niveau: MBO/HBO
Duur: maximaal een dagdeel
Locatie: fysiek
Kosten: aan deze training/opleiding zijn kosten verbonden

Voor wie

Je werkt veel samen of spreekt dagelijks klanten persoonlijk of telefonisch. Je gaat regelmatig op bezoek bij mensen, hierbij heb je ook te maken met klachten, emoties en agressie. Je wilt daar goed mee omgaan, de situatie de-escaleren en onder controle houden.

Voordat je aan de training begint, geef je in de online intake aan wat je werksituatie is, wat je leerdoelen zijn en wat je lastige situaties vindt. Deze intake gebruikt de trainer als basis voor de training. Tijdens de bijeenkomsten kijk je naar het gedrag van de ander, maar ook naar je eigen gedrag. Je krijgt inzicht in je grenzen en hoe je die aangeeft. Je leert ook om agressief gedrag te herkennen en effectief te reageren, zodat dreigende conflicten worden voorkomen. Tijdens de bijeenkomsten worden theorie en praktijk afgewisseld, waarbij de nadruk ligt op oefenen. Dit doe je onder andere met rollenspelen.

Resultaat

  • Inzicht in je emoties en ben je je bewust van de invloed van je gedrag op dat van anderen.
  • Je herkent agressie, zodat je er passend op reageert. Ook kun je agressief gedrag in verschillende settings de-escaleren.
  • Je bent in staat om een norm te stellen, geeft je grenzen aan en bewaakt deze.
  • Je verlaagt spanning in lastige situaties en kunt deze lastige situaties bespreekbaar maken.