Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen
leergang Alliantie van Kracht

Kennisclips Intergenerationele Armoede Rijksuniversiteit Groningen.

Kennisclips Intergenerationele Armoede Rijksuniversiteit Groningen

Deze kennisclips zijn onderdeel van het onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen naar intergenerationele armoede in de Veenkoloniën. In de introductievideo vertelt onderzoeker Sanne Visser over de aanleiding voor het onderzoek, de onderzoeksvragen die ze willen beantwoorden met het onderzoek en introduceren zij het onderzoeksteam.

De resultaten van het onderzoek van de Universiteit Groningen, naar generatiearmoede in de Veenkoloniën, zijn vertaald in acht kennisclips. De verschillende korte video’s geven o.a. inzicht in het aantal mensen dat in armoede en met problematische schulden leeft. Ook laten de kennisclips zien hoe families in generatie-armoede hun situatie beleven en waar ze behoefte aan hebben als het gaat om beleid en hulpverlening.

De kennisclips kunnen worden ingezet bij trainingen en workshops rond armoedebeleving en armoedepreventie of als opfrisser voor iedereen die bezig is om armoede te verzachten of te voorkomen.

Niveau: MBO/HBO/WO
Duur: maximaal een dag
Locatie: online
Kosten: gratis

Voor wie

Iedereen die bezig is om armoede te verzachten of te voorkomen.

Resultaat

  • Inzicht in het aantal mensen dat in armoede en met problematische schulden leeft.
  • Inzicht in hoe families in generatie-armoede hun situatie beleven en waar ze behoefte aan hebben als het gaat om beleid en hulpverlening.