Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Deel dit bericht.

Er is al veel informatie over armoedebestrijding, maar dat is versnipperd. Het mooie aan de Gro Next leeromgeving is dat we het gebundeld kunnen aanbieden.

Terugblik webinar Meer kennis over minder armoede

27 mei 2021

Op donderdag 20 mei jl. gaven vier bestuurders het startsein van Gro Next. Een leeromgeving die trainingen, lezingen, webinars en workshops aanbiedt voor professionals en vrijwilligers die mensen in armoede ondersteunen.  We delen graag de replay van het webinar Meer kennis over minder armoede. Ook zetten we de eerste trainingen in de etalage.

Gro Next van start

Op donderdag 20 mei jl. is Gro Next gestart met het webinar Meer kennis over minder armoede. De gemeente Groningen, CMO STAMM, de Moedige Dialoog Groningen en de Hanzehogeschool Groningen werken samen om met Gro Next een breed aanbod van kennis over minder armoede aan te bieden. In het webinar vertellen vier bestuurders van de samenwerkende partijen over het hoe en waarom van Gro Next. ‘Opgroeien in armoede’ is de titel van de lezing van Annelies Kassenberg en Wenda Gall. In het programma is aansluitend een gesprek met vier professionals en de projectleider van Gro Next. De afsluiting is een stop motion over het thema Opgroeien in armoede.

Trainingen

  • Donderdag 3 juni, 13:00 – 16:30 uur, online: Schuldhulpverlening. Voor alle beroepskrachten en stagiaires. Je krijgt een overzicht van alle producten van de Groningse Kredietbank en het signaleren van schuldenproblematiek. Deelname is gratis. Meld je nu aan! 
  • Dinsdag 22 juni 10:00 uur – 12:30, online: Signaleren van financiële problemen en wat dan? Je leert hoe je de signalen van financiële problemen bij een medewerker kunt herkennen. We laten je kennismaken met de belevingswereld van een persoon die leeft met geldzorgen en welk gedrag dat bij hem oproept. Welke hulp er is en wat jij kunt doen, vertellen we je in de workshop. Tenslotte leer je hoe je de medewerker kunt stimuleren echt hulp te gaan zoeken. Deelname is gratis. Meld je nu aan
  • Bekijk het uitgebreide overzicht van de trainingen van Gro Next, een groeiend aanbod. 

Meer informatie en contact

Vragen of op de hoogte blijven van ons aanbod? Neem dan contact op: gronext@moediggroningen.nl of 06 – 402 79 966 (Frieda Uphoff).

www.armoedegroningen.nl/gro-next

logo en pay off Gro Next meer kennis over minder armoede

Deel dit bericht.

Meer informatie.

Volg ons.