Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Deel dit bericht.

Om professionals te helpen bij het omgaan met kinderen en gezinnen in armoede ontwikkelden Annelies Kassenberg (lector Jeugd & Leefomgeving) en Mariëtte Lusse (Hogeschool Rotterdam) samen met professionals, onderzoekers, ervaringswerkers, ouders en kinderen drie handreikingen.

Handreiking Omgaan met kinderarmoede in het sociaal domein

20 september 2021

De handreiking voor professionals Omgaan met kinderarmoede in het sociaal domein, van lectoren Annelies Kassenberg (Hanzehogeschool Groningen) en Mariëtte Lusse (Hogeschool Rotterdam), is de tweede van een drieluik. Deze handreiking biedt werkwijzen voor professionals in het sociaal domein om armoede te signaleren. Ook kunnen professionals met de handreiking kinderen, jongeren en ouders in armoede ondersteunen en stimuleren.

De focus ligt op het versterken van het welzijn en de ontwikkelingsmogelijkheden van kinderen en jongeren, zodat zij kunnen leven, in plaats van vooral overleven. De handreiking stelt de uitvoering  centraal, maar biedt ook handvatten voor beleidsmakers en leidinggevenden in het sociaal domein.

Het drieluik bestaat uit de Handreiking Omgaan met kinderarmoede op scholen, Handreiking Omgaan met kinderarmoede in het sociaal domein en Handreiking Omgaan met kinderarmoede in de jeugdgezondheid, welke volgt.

Deel dit bericht.

Meer informatie.

Volg ons.