Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Deel dit bericht.

Met deze gids kun je geld besparen. We verwachten dat deze gids helpt om mensen goed te informeren en te ondersteunen.

Gids Mooi Meegenomen

14 december 2022

We vinden het belangrijk dat onze inwoners meer grip op hun geldzaken krijgen én houden. De gids Mooi Meegenomen 2023 is voor inwoners van de gemeente Groningen met een laag inkomen. Er staan regelingen en voorzieningen in, zodat mensen kunnen zien waar ze mogelijk recht op hebben en/of waar ze voor ondersteuning terecht kunnen. Met deze gids kun je geld besparen. We verwachten dat deze gids helpt om mensen goed te informeren en te ondersteunen.

Het leven kan zomaar anders lopen, dat geldt voor iedereen. Onverwachte zaken die je van het ene op het andere moment in een totaal andere financiële situatie brengen. En die verandering in de financiële situatie betekent nogal wat. Wat eerst vanzelfsprekend was, kan plotseling niet meer. Soms kan een kleine vermindering betekenen dat je niet meer rondkomt.
Voor iedereen kan het nuttig zijn om goed na te denken over geldzaken. Hoe houd je er grip op? Waar vind je praktische tips? Waar kan je op besparen? Waar kan je terecht voor hulp en advies?
Antwoorden op deze vragen staan in het boekje Mooi meegenomen.

Thuisgestuurd

Tussen 14 en 21 december 2022 krijgen inwoners van Groningen die de energietoeslag tot 120% van de bijstandsnorm hebben ontvangen de gids Mooi Meegenomen thuisgestuurd. Dat zijn ruim 20.000 huishoudens. Wil je gidsen bijbestellen? Stuur dan een email naar Miekel van der Zande, via mooimeegenomen@groningen.nl. Bij haar kun je ook terecht wanneer je correcties of aanvullingen hebt voor de gids.

Lijst voor professionals en vrijwilligers

Voor professionele- en vrijwillige hulpverleners die inwoners van de gemeente Groningen met een laag inkomen ondersteunen is er de Lijst Mooi Meegenomen 2023 voor Professionals. De organisaties en voorzieningen in deze lijst zijn een aanvulling op de gids Mooi Meegenomen 2023.

Meer extra’s voor een laag inkomen

Handig te weten: met de QR-code op de achterkant van de gids kom je uit op de website van de gemeente waar altijd de  Actuele informatie over Meer extra’s voor een laag inkomen staat. De bedoeling is dat de gids slechts een keer per jaar op papier verschijnt.

Samen tegen armoede

Mooi Meegenomen 2023 is gemaakt in samenwerking met drie organisaties: Gemeente Groningen, WIJ Groningen en Moedig Groningen – Samen tegen armoede. Hierdoor verwachten we dat zo veel mogelijk organisaties in Groningen met een en dezelfde gids gaan werken, Mooi Meegenomen 2023.

We wensen jullie succes in het ondersteunen van inwoners.

Deel dit bericht.

Meer informatie.

Volg ons.