Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen
Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Werksessie Vroegsignalering van schulden 24 maart

Data 24 februari, 4 maart, 11 maart, 18 maart, 24 maart, 8 april, 15 april 2021
Duur Van 9.00-11.00 of 13.00-15.00 uur, afhankelijk van de sessie
Locatie Online via Zoom en fysiek zodra het kan
Doelgroep (Beleids-)medewerkers van gemeenten in Groningen en Drenthe die zich bezig houden met vroegsignalering
Deelnemers Maximaal 24 deelnemers per werksessie (1 deelnemer per deelnemende gemeente)
Gratis Aan de werksessies zijn geen kosten verbonden

 

Je bent je als ambtenaar druk met de implementatie van de Wgs. Wellicht heeft jouw gemeente extra inzet/menskracht hiervoor kunnen genereren. Of is het juist voor jou een uitdaging om dit binnen de beschikbare tijd, budgetten en zonder extra mankracht te doen. Een standaard recept voor nieuwe werkwijzen en een blauwdruk voor vroegsignalering van schulden bestaat niet. Iedereen doet dat op zijn of haar eigen wijze. Toch valt er het nodige te leren van collega’s uit andere gemeenten of is het handig en vooral tijdbesparend om samen te werken. Meld je aan en laat je inspireren!

Werksessies

Uit de rapportage Vroegsignalering van Schulden van CMO STAMM bleek bij alle 24 Groninger en Drentse gemeenten een unanieme behoefte aan een vorm van ondersteuning op het thema vroegsignalering van schulden. Vooral praktische uitwisseling en het samen optrekken met andere gemeenten (niet zelf het wiel uitvinden maar van elkaar leren) en het uitwisselen van feiten/kennis/cijfers tussen gemeenten werd daarbij genoemd. Dit kan wat alle gemeenten betreft in een gecombineerd Gronings-Drents verband. Daarom organiseren we werksessies. Om de kennis van de deelnemers te vergoten en uitwisseling van kennis en ervaring tussen gemeenten te bevorderen, maar ook om provinciaal de kwaliteit van vroegsignalering van schulden te verhogen.

De VDG, VGG, VNG, AVK en CMO STAMM hebben de ambitie uitgesproken om samen op te trekken om de Drentse en Groningse gemeenten zoveel mogelijk te ondersteunen om op een efficiënte en doordachte manier te werken met vroegsignalering van schulden. Daarom volgen de werksessies direct op de verschillende provinciale bijeenkomsten en webinars van de VNG en vroegsignalering shv. En geven daarmee een praktische Gronings-Drentse doorvertaling van landelijk beschikbare kennis.

Programma

Hoe ziet het programma eruit?

De werksessies zijn ingericht om jou als deelnemer direct te ondersteunen. Belangrijk is daarom dat het programma aansluit op de behoeften, de mogelijkheden en de fase van uitvoering waarin de gemeenten zitten. De werksessies zijn praktisch van aard. En worden ingevuld via diverse werkvormen die aansluiten bij de vraag van de deelnemers. #Durftevragen: we tackelen jouw eigen uitdagingen als het gaat om vroegsignalering en denken met je mee.

Het resultaat

Na het volgen van deze werksessies:

  • heb je inspiratie, ideeën en kansen gekregen en een actueel overzicht van methodieken en tools die je in kunt zetten bij vroegsignalering;
  • heb je concrete handvatten om je eigen vroegsignalerings aanpak te verbeteren;
  • heb je meer inzicht in je eigen rol en de uitbreiding van je handelingsrepertoire;
  • wordt je aanpak vroegsignalering in korte tijd een stuk verder gebracht dan je alleen zou hebben kunnen bereiken;
  • maak je onderdeel uit van een provinciaal Gronings en Drents netwerk/werkgemeenschap vroegsignalering van schulden.

Aanmelden

Mis dit niet en meld je aan:    ✔ Ik ben er bij!

Meer informatie

Inhoudelijke en praktische vragen: Saskia Duursmas.duursma@cmostamm.nl, 06-12413941

De werksessies worden mede mogelijk gemaakt door de provincies Groningen en Drenthe, de VNG, VDG, VGG, AVK en uitgevoerd in samenwerking met CMO STAMM.