Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen
Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Tweedaagse training Spaarkringbegeleiders, dag 1

Gegevens

Datum:
29 juni 2023
Tijd:
09:30 - 16:00

Locatie

Vaart Welzijn in Assen
Apollopad 5
Assen,
+ Google Maps

Organisator

cash2grow

cash2grow              

Wil jij jezelf ontwikkelen en lijkt het je leuk om mensen met een krappe beurs te begeleiden bij het organiseren van een spaarkring? Heb jij zin om mensen te inspireren, verbinden en te begeleiden? Word dan spaarkringbegeleider en geef je snel op voor de tweedaagse training op donderdag 29 juni en donderdag 13 juli van 09.30 tot 16.00 uur. De training is in Assen, maar er zijn deelnemers uit de provincie Groningen en Drenthe welkom. Cash2grow is op zoek naar spaarkringbegeleiders, die het leuk vinden om mensen te helpen sociaal én financieel veerkrachtiger te worden.

Wat is een spaarkring?

Spaarkringen zijn zelfhulpgroepen waarin de leden van elkaar leren goed met geld, met zichzelf en met elkaar om te gaan. Elke deelnemer stelt zich vooraf een doel waarvoor wordt gespaard. Tijdens regelmatige bijeenkomsten leggen de groepsleden een bedrag in dat per lid en per bijeenkomst kan verschillen. Na een periode van ongeveer 9 maanden krijgt elk lid het spaargeld terug. De spaarkring gaat echter over veel meer dan sparen alleen: het gaat vooral ook om elkaar te motiveren en te inspireren en om ervaringen uit te wisselen. Daardoor is de spaarkring ook een oefenplaats voor sociale vaardigheden. Deelnemen aan een spaarkring vergroot de sociale en financiële veerkracht.

Spaarkringbegeleider

Als spaarkringbegeleider help je met het maken van afspraken, het verdelen van taken en het bespreken van dingen die mensen in de spaarkring belangrijk vinden. Je begeleidt een spaarkring tenminste één periode van ongeveer 9 maanden en je zorgt ervoor dat deze goed verloopt

Wij vragen:

Iemand die goed met mensen kan omgaan, makkelijk kan praten, goed kan luisteren en duidelijk kan uitleggen. Daarnaast houd je je aan afspraken, kun je een prettige sfeer maken en kun je de leiding nemen in een groep. Verder spreek, lees en schijf je in (eenvoudig) Nederlands. Daarnaast is het belangrijk dat je kunt rekenen: optellen en aftrekken, met of zonder rekenmachine.

Wij bieden:

Voordat je met jouw spaarkring begint, krijg je een training bestaande uit 2 of 3 dagen. Daarnaast krijg je het materiaal dat je voor de spaarkring nodig hebt. Bij de start van jouw spaarkring, en ook daarna bij het begeleiden, helpen en coachen we jou. Daarnaast krijg je een vrijwilligerscontract. Je onkosten worden vergoed en je krijgt een vrijwilligersvergoeding. En na de spaarkringperiode, als je een groep goed hebt begeleid, krijg je een certificaat. Dat certificaat kan jou helpen wanneer je nieuwe spaarkringen wilt begeleiden of als je ánder werk wilt vinden.

Aantal uren:

Reken op z’n 2 uur per week. Het aantal uur is in overleg, je bespreekt zelf binnen je spaarkring hoe lang en hoe vaak de kring bij elkaar komt.

Leeftijdsgrens:

De spaarkringbegeleider moet minimaal 18 jaar oud zijn er is geen maximum leeftijd.

Meer informatie over de training

Trainer: De training wordt gegeven door Julie Lehmann.

Groepsgrootte: Minimaal 6 en maximaal 10 deelnemers.

Doelgroep:  beroepskrachten en vrijwilligers van (welzijns)organisaties, particulieren en spaarkringenleden kunnen begeleiders worden. In ieder geval kun je Nederlands spreken en (eenvoudig) Nederlands lezen en schrijven. Je kunt optellen en aftrekken, met of zonder rekenmachine. Verder kun je goed met mensen omgaan, gemakkelijk praten, goed luisteren en goed uitleggen.

Deelname is gratis, met dank aan subsidie van Aegon en het VSBfonds, en voor de lunch wordt gezorgd.

Aanmelden

Mis dit niet en meld je aan:  info@cash2grow.nlDieetwensen? Geef dit dan svp bij je aanmelding door.

De training voor spaarkringbegeleider is bestemd voor vrijwilligers en beroepskrachten die daadwerkelijk een spaarkring willen opstarten en begeleiden (met steun en coaching van Cash2Grow uiteraard). Na het ontvangen van je aanmelding wordt je daarom gebeld door Cash2Grow voor een intake gesprek zo dat we elkaars verwachtingen kunnen afstemmen. Verdere informatie over de deelname volgt ongeveer één week voor aanvang van de training. Zodra het aantal plaatsen van de training is bereikt kunnen we je op een wachtlijst plaatsen. 

De trainingen zijn gratis, maar niet vrijblijvend. Mocht je verhinderd zijn, laat ons dit dan z.s.m. weten.