Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen
Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Inspiratie- en kennisdag Wat is de kracht van kunst- en cultuurparticipatie in zorg en welzijn?

Gegevens

Datum:
8 juni 2022
Tijd:
09:30 - 17:00

Organisator

Kultuurloket en het Zorg Innovatie Forum

Locatie

Groningen
Save the date: inspiratie- en kennisdag

Wanneer:         woensdag 8 juni
Locatie:            Groningen
Kosten:            € 10,-

Op woensdag 8 juni organiseert het Kultuurloket i.s.m. het Zorg Innovatie Forum een inspiratie- en kennisdag voor het sociaal-artistieke werkveld. Deze dag is bedoeld voor mensen werkzaam in de zorg, welzijn, kunst/cultuur, beleid, onderwijs en wetenschap, die betrokkenheid hebben (of zoeken) bij het tussendomein kunst- en cultuurparticipatie in zorg en welzijn.Actief participeren aan kunst en cultuur heeft aantoonbare maatschappelijke meerwaarde:
? het bevordert het sociale leven en persoonlijk welzijn
? draagt bij aan mentale- en fysieke gezondheid
? geeft kracht en voldoening

Als provincie Groningen staan we voor grote opgaven op het gebied van armoede, zorg en welzijn en de impact van de aardbevingenproblematiek. Kunst en cultuur kan als ‘sociale interventie’ een positieve rol spelen bij deze opgaven.

Stuur mij een uitnodiging voor deze inspiratiedag

 

Programma 8 juni
De dag is ingedeeld in twee delen; Kunst in de Zorg en Kunst en Welzijn. Tijdens deze afzonderlijke dagdelen, die ook beide bezocht kunnen worden, staat er een programma voor je klaar bestaande uit een talkshow, er zijn workshops en een markt waar een selectie van aanbieders en fondsen te vinden is.
Het volledige programma zal in de loop van april bekend gemaakt worden.Deelname € 10,- (inclusief vegetarische lunch, koffie/thee, borrel).Deze uitnodiging mag je delen in je netwerk!