Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen
Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Gro Next: Training Ervaarcircuit – Ervaar LVB (licht verstandelijke beperking)

Gegevens

Datum:
9 juni 2022
Tijd:
09:30 - 12:30

Locatie

Het Floreshuis
Floresplein 19
Groningen, 9715 HH

Organisator

Gro Next en MEE Noord

 

logo Gro Next

Trainer: Geertje Baas
Wanneer: 9 juni 9:30 – 12:30 uur
Locatie: Het Floreshuis
Groepsgrootte: Maximaal 16 deelnemers
Doelgroep: Medewerkers/professionals/vrijwilligers die dagelijks in contact komen met jongeren tussen de 15 en 25 jaar
Kosten: Deelname is gratis, het ervaarcircuit word je aangeboden door MEE

 

Over de training

Stap in het lijf van een jongere met een licht verstandelijke beperking en financiële zorgen. Als professional ontmoet je dagelijks veel jongeren tussen de 15 tot 25 jaar. Onder hen bevinden zich ook jongeren met financiële zorgen, schulden en een licht verstandelijke beperking (LVB). Omdat de licht verstandelijke beperking niet zichtbaar is, herken je dit niet direct bij de jongere. Kennis over het herkennen van en omgaan met jongeren met een niet-zichtbare beperking kan je helpen om de ander beter te begrijpen en de communicatie soepeler te laten verlopen. Bijvoorbeeld als het gaat om:

  • het overbrengen van informatie;
  • het maken, begrijpen en nakomen van afspraken;
  • voor jou vanzelfsprekende communicatie en omgang die niet het gewenste effect hebben;
  • conflictsituaties als gevolg van onduidelijkheid en onbegrip;
  • herhaaldelijk terugkerende situaties die hoge kosten met zich meebrengen.

Gro Next en MEE Noord bieden een ervaarcircuit aan waarin je ervaart hoe het is om te leven met een (niet-zichtbare) licht verstandelijke beperking en waarin je leert beter te communiceren met deze jongeren. Zo ervaar je zelf hoe verwarrend onze wereld soms kan zijn. Vanuit deze eigen beleving krijg je meer kennis over jongeren met een licht verstandelijk beperking en kun je jouw communicatie beter afstemmen op de ander. Met als resultaat meer begrip, het nakomen van afspraken en eraan bijdragen dat mensen met een niet-zichtbare beperking mee kunnen (blijven) doen in de samenleving (inclusie).

Aanmelden

Mis dit niet en meld je aan:    ✔ Ik ben er bij! 

Verdere informatie over de deelname volgt na aanmelding ongeveer één week voor aanvang van de training. Voor de meeste fysieke trainingen geldt een maximaal aantal deelnemers. Wanneer dit is bereikt, plaatsen we de latere aanmeldingen op een wachtlijst. Bij geen afzeggingen wordt je deelname automatisch doorgezet naar de eerstvolgende training. 
Wanneer je geplaatst bent, gaan wij er vanuit dat je ook komt. De trainingen zijn gratis, maar niet vrijblijvend. Mocht je verhinderd zijn, laat ons dit dan z.s.m. weten. Bij niet afmelden kunnen er mogelijk kosten in rekening worden gebracht.

Gro Next

Gro Next is een samenwerking van de gemeente Groningen, CMO STAMM, Moedige Dialoog Groningen en de Hanzehogeschool Groningen. Wij bieden professionals en vrijwilligers meer kennis aan over armoede. Om (nog) beter bewust te worden van wat het betekent om in armoede te leven en om signalen van armoede te herkennen. Bij Gro Next leer je hoe je mensen die in armoede leven goed kunt ondersteunen.

Meer kennis over minder armoede. Dat helpt ons om armoede te voorkomen en te bestrijden. Armoede raakt alle terreinen van het leven. Van gezondheid, stress, uitsluiting en schulden tot zelfvertrouwen, groei en eigen regie. Het is een vak apart om hierin het goede te doen

Vragen of op de hoogte blijven van ons aanbod? Neem dan contact op: gronext@moediggroningen.nl of 06 – 402 79 966 (Frieda Uphoff).