Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen
Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Inspiratiedag Wat is de kracht van kunst- en cultuurparticipatie in zorg en welzijn?

Gegevens

Datum:
8 juni 2022
Tijd:
09:30 - 17:00

Organisator

KultuurLoket

Locatie

Groningen
Deelname € 10,- (inclusief vegetarische lunch, koffie/thee, borrel).? woensdag 8 juni 2022 ⌚ 9.30 tot 17 uur ? GroningenAanmelden kan tot dinsdag 31 mei 2022. Deze uitnodiging mag je delen in je netwerk!
Ja, ik kom naar de inspiratiedag
Programma woensdag 8 juni(download hier een pdf van het uitgebreide programma)Ochtendprogramma (9.30-12.30 uur)? LKCA (Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst), Zorg Innovatie Forum en Kultuurloket Groningen in gesprek over de ontwikkelingen van kunst- en cultuurparticipatie in het sociaal domein.? Dans op Recept en Embrace NLDans- en muziekprogramma’s voor mensen met Parkinson en dementie. ? Kunst in het ziekenhuis (Engelstalig)Onderzoekers, kunstenaars en musici vertellen over hun ervaring met werken met patiënten en personeel in ziekenhuizen.Pauze (12.30-13.30)Vegetarische lunch + drie korte programma’s die je kunt volgen.? Wil je weten wat Dans op Recept met je doet? Ervaar het zelf! ? Beleef de kracht van samen muziek maken met Embrace NL. ? Benieuwd of de regeling Samen Cultuurmaken van Fonds Cultuurparticipatie mogelijkheden biedt voor jouw organisatie? Schuif aan bij deze informatiesessie. Middagprogramma (13.30-17.00 uur)? Good practices van community-art projecten ??‍?‍??Met Bab Ad-daar, Goudmakers, Zorg Innovatie Forum, De Wijk De Wereld, Mijn Thuis Mijn Verhaal, Westerkwartiermakers en Sint Maarten Parade.We sluiten de dag af met een borrel en ontmoeting.
Waarom deze dag? Als provincie Groningen staan we voor grote opgaven op het gebied van armoede, zorg en welzijn en de impact van de aardbevingenproblematiek. Kunst en cultuur kan als ‘sociale interventie’ een positieve rol spelen bij deze opgaven.InspiratiedagOp woensdag 8 juni organiseert het Kultuurloket i.s.m. het Zorg Innovatie Forum een inspiratiedag voor het sociaal-artistieke werkveld. Deze dag is bedoeld voor mensen werkzaam in de zorg, welzijn, kunst/cultuur, beleid, onderwijs en wetenschap, die betrokkenheid hebben (of zoeken) bij het tussendomein kunst- en cultuurparticipatie in zorg en welzijn.