Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen
Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Netwerk- en verdiepingsbijeenkomst Mobility Mentoring

Locatie

online

Bij Mobility Mentoring® leiden inzichten uit de hersenwetenschap tot een betere aanpak van armoede en schulden. Op 17 november is een bijeenkomst met een bijdrage van Marloes de Bie en Maryan Nur van Gemeente Groningen over cultuursensitief werken met Mobility Mentoring®. In deze online bijeenkomst is er ruimte voor uitwisseling en verdieping. Deze bijeenkomst vindt plaats via Microsoft Teams. 

Programma

14.00-14.30 – Netwerkrondje: hoe gaat het met iedereen? Zijn er nog tips of vragen over dienstverlening in coronatijden? Hebben jullie nog behoefte aan ondersteuning vanuit het Mobility Mentoring® netwerk?

14.30-14.35 – Pauze

14.35-15.20 – Bestuurlijke dilemma’s – Anne Duijn (gemeente Zaanstad)
De gemeente Zaanstad werkt als sinds 2018 met Mobility Mentoring® en de ervaringen zijn er positief. De vraag is nu vooral: hoe gaan we door met de aanpak? Om de gemeenteraad mee te nemen in de keuzes heeft de gemeente Zaanstad video’s gemaakt. In elke video wordt een dilemma aan de raad voorgelegd. Anne Duijn licht het proces toe en we voeren het gesprek over de video’s. Wat zijn jullie standpunten op ieder dilemma? Welke dilemma’s zijn ook urgent in andere gemeenten? En op welke dilemma’s willen jullie volgend jaar verder verdiepen in het Mobility Mentoring® netwerk?

 15.20-15.30 – Pauze      

 15.30 – 16.00 – Cultuursensitief werken met Mobility Mentoring® –  Marloes de Bie en Maryan Nur (gemeente Groningen)

Een aantal buddy’s uit de gemeente Groningen merkt dat de Brug naar Zelfredzaamheid® niet helemaal aansluit bij alle culturen. Marloes de Bie en Maryan Nur lichten dit toe. Zij zijn benieuwd of jullie dit beeld herkennen en wat jullie mening erover is. Doel van dit onderdeel is om – als daar voldoende animo voor is – een kleine werkgroep te starten die doorpraat over de cultuursensitiviteit van de instrumenten van Mobility Mentoring®.

Binnenkort volgt meer informatie over het exacte programma.
We zijn benieuwd naar jullie ideeën. Heb je behoefte aan verdieping op een bepaald onderwerp of onderdeel van de aanpak? Laat het dan voor 20 oktober weten aan info@mobilitymentoring.nl.

Hoe werkt het?

Deze bijeenkomst vindt plaats in een online omgeving. Je kunt je aanmelden via onderstaande link. Een paar dagen voor aanvang ontvang je een mail met verdere instructies. Je hebt alleen een computer of laptop nodig met geluid en een goede internetverbinding met voldoende snelheid.

Wanneer?

  • Dinsdag 17 november  tussen 14.00 uur en 16.00 uur.

Aanmelden

Je kunt je hieronder aanmelden of mail naar info@mobilitymentoring.nl.

Netwerk- en verdiepingsbijeenkomst