Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen
Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Gro Next: voorstelling Hier valt niets te halen; hoopvol locatietheater over leven met geldproblemen

Gegevens

Begin:
25 mei 2022
Einde:
1 juni 2022
Kosten:
€17,50
€17,50

 

logo Gro Next

Hier valt niets te halen

Op een vergeten bouwplaats worstelen een werkloze man, een strompelende oude vrouw en een alleenstaande moeder om te overleven. Door gebrek aan geld zijn ze veroordeeld tot deze plek, waar niets meer vanzelfsprekend is. Hier regent het starre regels en houden schreeuwende televisiereclames hen wakker. Een eigenaardige fanfare van zingende hulpverleners, treuzelende bouwvakkers en goedbedoelende politici trekt door hun leven. Langzaam zakt iedereen steeds verder de modder in.

Een muzikale voorstelling over schaamte, dozen vol ongeopende post én hoopgevend menselijk contact.

In Nederland leeft acht procent van de gezinnen in armoede. Een op de dertien kinderen groeit er zelfs in op. Met dans, livemuziek en teksten op basis van interviews en documentair materiaal, maakt de Groningse theatermaker Maarten Smit invoelbaar wat armoede in Nederland betekent.

Gastregisseur: Maarten Smit – Wabi Sabi. Een coproductie met: Wabi Sabi & Peergroup.

Speeldata Hier Valt Niets Te Halen

  • 25 mei 15:30 uur: try out
  • 26 mei 20.30 uur
  • 27 mei 20.30 uur
  • 28 mei 16.00 uur en 20.30 uur
  • 31 mei 16.00 uur en 20.30 uur
  • 1 juni 16.00 uur en 20.30 uur

Kaarten à 17,50 euro.

Kaartverkoop vanaf 15 april via wabisabitheater.nl / peergroup.nl.

Gro Next

Gro Next is een samenwerking van de gemeente Groningen, CMO STAMM, Moedige Dialoog Groningen en de Hanzehogeschool Groningen. Wij bieden professionals en vrijwilligers meer kennis aan over armoede. Om (nog) beter bewust te worden van wat het betekent om in armoede te leven en om signalen van armoede te herkennen. Bij Gro Next leer je hoe je mensen die in armoede leven goed kunt ondersteunen.

Meer kennis over minder armoede. Dat helpt ons om armoede te voorkomen en te bestrijden. Armoede raakt alle terreinen van het leven. Van gezondheid, stress, uitsluiting en schulden tot zelfvertrouwen, groei en eigen regie. Het is een vak apart om hierin het goede te doen

Vragen of op de hoogte blijven van ons aanbod? Neem dan contact op: gronext@moediggroningen.nl of 06 – 402 79 966 (Frieda Uphoff).

Alliantie van Kracht

Het Houten Huis, Peergroup en Wabi Sabi werken samen met de Alliantie van Kracht; een netwerk dat bestaat uit organisaties in de sectoren Wonen, Welzijn en Zorg, gemeenten en kennisinstellingen. Zij willen een beweging op gang brengen om armoede in de Veenkoloniën op zowel de korte als de lange termijn structureel en fundamenteel te bestrijden.

Met de Alliantie van Kracht willen Het Houten Huis, Peergroup en Wabi Sabi het onderwerp armoede een gezicht geven en bespreekbaar maken.

Maarten Smit

Smit verzamelt waargebeurde verhalen en documentair materiaal om zijn voorstelling vorm te geven. Door zijn onderzoek te combineren met dans, theater en livemuziek wil hij laten zien wat het betekent om in Nederland met geldproblemen te leven.

‘Je bent op zoveel manieren afhankelijk van geld. Zonder geld ben je volgens een groot deel van de maatschappij mislukt, je hebt gefaald. Leven met geldproblemen heeft invloed op hoe je tegen jezelf aankijkt en hoe anderen jou zien. Er is weinig waardering voor degenen die echt in de problemen zitten, terwijl het naar mijn idee voor iedereen ergens herkenbaar is.

Met deze voorstelling wil ik laten zien wat er aan de hand is, maar ook benadrukken hoe sterk mensen zijn die met deze problematiek te maken hebben. Het vergt veel kracht en moed om met weinig geld te leven en om uit die situatie te komen. Daar ben ik door geraakt.’ vertelt Smit.

Station Noord

Dit project is vertrokken vanaf Station Noord; het talentontwikkelingsprogramma van de grote podiumkunstorganisaties uit de drie noordelijke provincies. Vanuit Station Noord wordt Maarten Smit ondersteund door Het Houten Huis en Peergroup.