Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen
Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Gro Next: Basistraining ‘Armoede dichtbij’

Gegevens

Datum:
13 juni 2023
Tijd:
09:00 - 12:00

Locatie

Het Floreshuis
Floresplein 19
Groningen, 9715 HH
+ Google Maps

Organisator

Gro Next

logo Gro Next

Trainers: Annemarchien Haandrikman en Axel Kroeze
Wanneer: 13 juni 2023 9:00 – 12:00 uur
Locatie: Het Floreshuis, Floresplein 19 9715 HH Groningen
Groepsgrootte: Maximaal 15 deelnemers
Doelgroep: Professionals / WIJ-medewerkers in het Sociaal Domein, gemeente Groningen
Kosten: Gratis, aangeboden door gemeente Groningen

De training Armoede Dichtbij is bedoeld voor iedereen die in zijn/haar (vrijwilligers)werk te maken heeft met mensen die leven onder de armoedegrens.  

Deelnemers leren effectiever om te gaan met mensen met een minimuminkomen. Hierdoor kunnen zij beter aansluiten bij de beleving van mensen die leven in armoede en passende antwoorden hebben op de behoefte van mensen met een laag inkomen.

Inhoud basistraining

  • Wat is armoede.
  • Feiten en fabels rondom armoede.
  • Scenario’s van armoedebeleving.
  • Signalen en valkuilen.
  • Regelingen en voorzieningen in het Minimaloket.

Tijdens de training is er voldoende ruimte om met elkaar in gesprek te gaan.

Aanmelden

Mis dit niet en meld je aan voor de basistraining:    ✔ Ik ben er bij! 

Verdere informatie over de deelname volgt na aanmelding ongeveer één week voor aanvang van de training. Voor de meeste fysieke trainingen geldt een maximaal aantal deelnemers. Wanneer dit is bereikt, plaatsen we de latere aanmeldingen op een wachtlijst. Bij geen afzeggingen wordt je deelname automatisch doorgezet naar de eerstvolgende training. 
Wanneer je geplaatst bent, gaan wij er vanuit dat je ook komt. De trainingen zijn gratis, maar niet vrijblijvend. Mocht je verhinderd zijn, laat ons dit dan z.s.m. weten. Bij niet afmelden kunnen er mogelijk kosten in rekening worden gebracht.

Gro Next

Gro Next is een samenwerking van de gemeente Groningen, CMO STAMM, Moedige Dialoog Groningen en de Hanzehogeschool Groningen. Wij bieden professionals en vrijwilligers meer kennis aan over armoede. Om (nog) beter bewust te worden van wat het betekent om in armoede te leven en om signalen van armoede te herkennen. Bij Gro Next leer je hoe je mensen die in armoede leven goed kunt ondersteunen.

Meer kennis over minder armoede. Dat helpt ons om armoede te voorkomen en te bestrijden. Armoede raakt alle terreinen van het leven. Van gezondheid, stress, uitsluiting en schulden tot zelfvertrouwen, groei en eigen regie. Het is een vak apart om hierin het goede te doen

Vragen of op de hoogte blijven van ons aanbod? Neem dan contact op: gronext@moediggroningen.nl of 06 – 402 79 966 (Frieda Uphoff).

www.solidairgroningendrenthe.nl