Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen
Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Gro Next: Workshop grenzen stellen

Gegevens

Datum:
6 juni 2023
Tijd:
09:30 - 12:00

Locatie

Het Floreshuis
Floresplein 19
Groningen, 9715 HH
+ Google Maps

Organisator

Gro Next

logo Gro Next

In deze korte en interactieve workshop maken we een eerste verkenning rond het thema ‘Grenzen’. Het doel is om een beweging in te zetten. Dat gebeurt door het woord grenzen vanuit 3 verschillende perspectieven te bekijken. Er worden daarbij verschillende werkvormen gebruikt. In deze workshop werken we met aansprekende beelden die blijven hangen en die, als het goed is, een eigen leven gaan leiden.

Buddy zijn betekent dat je graag iets voor en met anderen wilt doen, dat je wil helpen. Buddy’s dienen op de best mogelijke manier toegerust te worden voor het belangrijke werk dat ze doen. Nog mooier is het wanneer ze dat zo lang mogelijk op een goede manier volhouden. Goed voor jezelf zorgen en goed zorgen voor de ander. Want helpen kan op veel verschillende manieren. Feitelijk gaat het om de vraag: ‘geef je iemand een vis of leer je iemand vissen’? Een vis geven, betekent dat er morgen weer een nieuwe vis moet komen. En daar moet jij dan voor zorgen. Maar het gaat er juist om wat jij als buddy doet of misschien wel helemaal niet doet, waardoor de ander zelf zijn of haar doel gaat bereiken. Dat gedachtengoed jezelf eigen maken kost tijd. Het bewaken van grenzen is daarbij noodzakelijk. Het begint al met het bepalen van je eigen grenzen. Je beleving van gedrag van anderen en je gevoel voor verantwoordelijkheid spelen daarin een belangrijke rol.

Trainer

Koos Goedegebuur is een ervaren trainer met een voorliefde voor alles met ‘gedoe’. Nog meer heeft hij met het voorkómen van ‘gedoe’. Een belangrijke leerschool was voor hem zijn tien jaar werkervaring bij de reclassering van het Leger des Heils waar hij met veel bijzonder gedrag werd geconfronteerd. Hij is blij met wat hij heeft bereikt en wil (bijna) alles doen om anderen te ondersteunen in het bereiken van doelen.

Trainer: Koos Goedegebuur, Buddy Academie Basisprogramma
Wanneer: Dinsdag 6 juni 9.30-12.00 uur
Locatie: Floreshuis, Floresplein 19, Groningen
Groepsgrootte: Maximaal 8 deelnemers
Doelgroep: WIJ-medewerkers in het Sociaal Domein, beleidsmedewerkers gemeenten, zorginstellingen en andere organisaties, vrijwilligers, buddy’s
Kosten: Deelname is gratis dankzij een bijdrage van de gemeente Groningen

 

Aanmelden

Het maximaal aantal deelnemers is bereikt. Wil je op de wachtlijst geplaatst worden? Mail dan naar gronext@moediggroningen.nl

Wanneer je geplaatst bent, gaan wij er vanuit dat je ook komt. De trainingen zijn gratis, maar niet vrijblijvend. Mocht je verhinderd zijn, laat ons dit dan z.s.m. weten. Bij niet afmelden kunnen er mogelijk kosten in rekening worden gebracht.

Gro Next

Gro Next is een samenwerking van de gemeente Groningen, CMO STAMM, Moedig Groningen en de Hanzehogeschool Groningen. Wij bieden professionals en vrijwilligers meer kennis aan over armoede. Om (nog) beter bewust te worden van wat het betekent om in armoede te leven en om signalen van armoede te herkennen. Bij Gro Next leer je hoe je mensen die in armoede leven goed kunt ondersteunen.

Meer kennis over minder armoede. Dat helpt ons om armoede te voorkomen en te bestrijden. Armoede raakt alle terreinen van het leven. Van gezondheid, stress, uitsluiting en schulden tot zelfvertrouwen, groei en eigen regie. Het is een vak apart om hierin het goede te doen

Vragen of op de hoogte blijven van ons aanbod? Neem dan contact op: gronext@moediggroningen.nl of 06 – 402 79 966 (Frieda Uphoff).