Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen
leergang Alliantie van Kracht

Leiderschap in Samenwerken.

Leiderschap in Samenwerken

Samenwerken is een vak, ook op het thema Armoede. Netwerken zijn in opmars. In vrijwel alle sectoren verbinden mensen en organisaties zich in netwerken rondom gedeelde vraagstukken of thema’s. Professionals en managers kunnen er niet meer omheen: er wordt steeds meer maatschappelijke waarde gecreëerd in deze netwerken. We hebben echter weinig praktische handvatten om ons op een goede manier tot netwerken te verhouden en succesvol in netwerken te acteren. In deze training willen wij die praktische handvatten voor leiderschap in netwerken bieden. Of je nu als regisseur of als deelnemer participeert in een netwerk: de handvatten zijn relevant voor iedereen.

Wat is leiderschap in samenwerken?

Samenwerken in netwerken, allianties en strategische partnerships blijkt in de praktijk niet eenvoudig. Netwerkleiderschap is nodig om de kans op succesvol samenwerken te vergroten. Deze nieuwe vorm van leiderschap gaat over het creëren van de juiste condities en het vervullen van alle benodigde netwerkrollen. Deze training over Leiderschap in samenwerken helpt die condities en rollen te doorzien en biedt handvatten om hier beter mee om te gaan.

Niveau: HBO/WO
Duur: langer dan 3 dagen
Locatie: fysiek
Kosten: aan deze training/opleiding zijn kosten verbonden

Voor wie

Deze training op academisch niveau is voor iedereen die zich netwerkleider mag noemen; mensen die regelmatig samenwerken met anderen over de grenzen van de eigen organisatie, afdeling of groep heen. In het verleden hebben wij mensen met diverse functies mogen trainen, zoals bestuurders, managers, beleidsmedewerkers, professionals, alliantiemanagers, managers strategie & innovatie, transitie- en relatiemanagers.

Resultaat

  • Weten wat de essentie van netwerkleiderschap is.
  • De verschillende rollen van netwerkleiderschap herkennen.
  • Hoe je met partners een gedeelde ambitie tot stand brengt en kunt bouwen aan vertrouwen.
  • Hoe je een alliantie of netwerk professioneel kunt organiseren en het proces vorm kunt geven.
  • Hoe je een samenhangende analyse en beoordeling kunt maken van een samenwerking.
  • Een brede set aan interventies voor het verbeteren van samenwerking.