Deel dit bericht.

Meer gezinnen een beter inkomen en een betere kwaliteit van leven.

Toekomst met perspectief – naar een levende en lerende aanpak van armoede in de gemeente Groningen

17 januari 2020

De afgelopen jaren hebben we intensief ingezet op armoede. Daar vraagt de realiteit om. Groningen staat in de top drie van gemeenten met de meeste armoede. Een op de zes kinderen groeit op in armoede. Met het nieuwe armoedebeleidsplan Toekomst met perspectief doorbreken we de armoede-overdracht van ouder op kind. Alle kinderen krijgen dezelfde kansen.

Wanneer het gaat over verlichting, participatie en verbinding hebben we goede resultaten geboekt met de plannen Perspectief: Actieplan tegen de armoede 2014-2018 (Groningen), Beleidsplan sociaal domein 2017-21 (Haren), Armoedebeleid 2017 en verder (Ten Boer), Plan schuldhulpverlening 2016-2020 (Groningen) en Beleidsplan Schuldhulpverlening gemeente Haren 2014-2018 (Haren). Meer mensen in armoede konden meedoen met sport, cultuur en andere sociale voorzieningen. Het bereik van de voorzieningen is gegroeid en deelnemers waren tevreden over de aangeboden ondersteuning. Zonder het goede los te laten zetten we met dit nieuwe armoedebeleidsplan Toekomst met perspectief nadrukkelijk de volgende stap.

 

Deel dit bericht.

Meer informatie.

Volg ons.

Informatie m.b.t het Coronavirus

Wat een impact heeft het coronavirus op onze samenleving! Onze eerste prioriteit is dat we het virus helpen indammen. Daarom volgen we uiteraard de richtlijnen van het RIVM. En we letten een beetje extra op de mensen in onze omgeving.

Ons werk gaat zo veel mogelijk door. We kijken, natuurlijk samen met jullie, naar creatieve manieren waarop dat kan. Onze collega’s werken zo veel mogelijk vanuit huis. Daar zijn ze via mail en telefoon gewoon bereikbaar. Laten we er met elkaar voor zorgen dat we verdere verspreiding van het virus beperken. We vragen je begrip voor onze maatregelen en wensen je sterkte en creativiteit om deze tijd goed door te komen. Met elkaar kunnen we het.