Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Deel dit bericht.

Een centrale plek waar alle initiatieven die helpen bij armoede overzichtelijk te vinden zijn.

Stichting Armoedefonds Nederland lanceert platform Hulpbijarmoede.nl

7 mei 2019

Het nieuwe platform Hulpbijarmoede.nl helpt mensen die het financieel moeilijk hebben en/of in armoede leven bij het zoeken naar hulporganisaties bij hen in de buurt. Stichting Armoedefonds Nederland merkte dat veel mensen die op zoek zijn naar wegen om hun situatie te verbeteren vastlopen in hun online zoektocht. Met dit initiatief scheppen zij duidelijkheid in de wirwar aan instanties die helpen bij armoede. De website staat online sinds maart 2019. Alle organisaties en lokale initiatieven die zich richten op het bestrijden van armoede kunnen zichzelf registreren.

De hulpzoekende voert zijn postcode of woonplaats in en ziet welke organisaties er bij hem of haar in de buurt zitten. In het overzicht staan de websites vermeld van lokale en landelijke organisaties die zich professioneel met armoedebestrijding of het verzachten van de gevolgen van armoede bezighouden. De organisaties bieden hulp met o.a. voedsel, kleding, binnen- of buitenschoolse activiteiten, huisvesting, zorg- of medische kosten, maar ook hulp bij de administratie of directe noodhulp. De voedselbanken en gemeentes worden vermeld, maar ook kleinere initiatieven die minder bekend zijn, zoals een stichting die in actie komt voor jarige kinderen van wie de ouders zelf geen kinderfeestje kunnen betalen.

Zet je organisatie op de kaart

Samen met lokale hulporganisaties brengt Stichting Armoedefonds het hulpaanbod in Nederland in kaart. De stichting streeft naar een zo actueel en zorgvuldig mogelijke website. Helpt jouw organisatie mee? Controleer op de kaart of je organisatie al vindbaar is voor hulpzoekenden die in armoede leven en je hulp kunnen gebruiken. Niet gevonden? Meld je organisatie dan vandaag nog aan, zodat deze voor iedere hulpzoekende in de provincie goed vindbaar is. Bewindvoerders worden niet opgenomen, omdat deze door de rechter worden aangesteld en niet ingezet kunnen worden door individuele hulpzoekers.

Deel dit bericht.

Meer informatie.

Volg ons.