Schouders eronder.

Er gaat veel goed in de schuldhulpverlening, maar het kan nog beter. De VNG, NVVK, Sociaal Werk Nederland, Landelijke Cliëntenraad, Divosa en CMO STAMM bundelen de krachten om met het landelijke professionaliseringsprogramma ‘Schouders eronder’ schuldhulp kennisrijker, professioneler en innovatiever te maken. Binnen enkele jaren moet iedereen binnen de schuldhulpverlening kunnen werken met de beste methoden, zodat er zoveel mogelijk mensen met schulden zo goed mogelijk geholpen worden.

Programma ‘Schouders eronder’

Eén op de vijf huishoudens in Groningen heeft te maken met schulden en dat aantal is groeiende. De vraag om de juiste hulp is dus hard nodig. Hulp om schulden te voorkomen en hulp om schulden op te lossen. Hierbij ligt er een belangrijke taak voor alle gemeenten in Nederland. Binnen een paar jaar moet iedereen, van vrijwilliger tot professional, kunnen werken met de beste en meest effectieve methoden. Het programma ‘Schouders eronder’ helpt hierbij door in te zetten op innovatie en onderzoek, kennis en expertise op deskundigheidsbevordering van professionals en vrijwilligers, de praktijk leert dat de schuldhulp effectiever kan.

Vakmanschap bevorderen

Het doel van de schuldhulpverlening is om zoveel mogelijk mensen met schulden zo goed mogelijk te ondersteunen. Om dat te bereiken, focussen we op: lerende organisaties bevorderen, innovatie en onderzoek, kennis opdoen en uitwisselen en door scholing te realiseren.

Meer informatie?

Logo Schouders eronder

Informatie m.b.t het Coronavirus

Wat een impact heeft het coronavirus op onze samenleving! Onze eerste prioriteit is dat we het virus helpen indammen. Daarom volgen we uiteraard de richtlijnen van het RIVM. En we letten een beetje extra op de mensen in onze omgeving.

Ons werk gaat zo veel mogelijk door. We kijken, natuurlijk samen met jullie, naar creatieve manieren waarop dat kan. Onze collega’s werken zo veel mogelijk vanuit huis. Daar zijn ze via mail en telefoon gewoon bereikbaar. Laten we er met elkaar voor zorgen dat we verdere verspreiding van het virus beperken. We vragen je begrip voor onze maatregelen en wensen je sterkte en creativiteit om deze tijd goed door te komen. Met elkaar kunnen we het.