Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Deel dit bericht.

Heb je als ervaringsdeskundige zin om mee te doen?

Oproep voor ervaringsdeskundigen: Diepe dialogen

14 september 2022

Elk jaar valt Wereldarmoededag op maandag 17 oktober. Aanleiding om op en rond deze dag ook in de provincies Groningen en Drenthe de schijnwerpers te zetten op armoede. Een kerngroep van vier actieve ervaringsdeskundigen organiseert op 11 en 13 oktober Diepe dialogen, in het kader van Wereldarmoededag, sterke verhalen van ervaren armoede. Dit is een mooi programma om de aandacht voor ervaringsverhalen over armoede te vergroten en te versterken. Heb je als ervaringsdeskundige zin om mee te doen? We vertellen je meer over onze plannen en hoe je deel kunt nemen.

Wij zijn Richard Lunenborg, Lineke Smit, Karin van den Hende en Miranda Pol (foto v.l.n.r.). Vanuit onze eigen ervaringen willen wij zichtbaar worden en onze stemmen krachtiger laten horen. Zodat het geluid van mensen in armoede op de juiste plek terecht komt. Dat is Sterke Verhalen!

Programma

Het programma van “Diepe dialogen, in het kader van Wereldarmoededag, sterke verhalen van ervaren armoede” is een goed gesprek, waarbij je zelf je gesprekspartner(s) kiest. We gebruiken de opnames van vijf podcasts. Daarnaast worden de initiatiefnemers geïnterviewd en serveren we soep en een broodje. Maandag 17 oktober (wereldarmoededag) valt in de herfstvakantie. Daarom programmeren we activiteiten in de week ervoor. De lokale en regionale pers hebben we inmiddels bereid gevonden om hier aandacht aan te schenken.

Bijeenkomst in Drenthe

In Drenthe is de bijeenkomst gepland op dinsdag 11 oktober van 14.30 -17.30 uur. De locatie in Coevorden volgt.

Bijeenkomst in Groningen

In Groningen gaan we het programma in diezelfde week herhalen op donderdag 13 oktober, van 14.30 – 17.30 uur. De locatie is Het Paleis aan het Boterdiep in Groningen. Het Paleis is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Jaarlijks evenement

Dit initiatief rond Wereldarmoededag is wat ons betreft niet eenmalig. We willen hier een jaarlijks evenement van maken, geïnspireerd op de ‘poverty-talks’ uit Calgary, Canada. Ervaringskennis is natuurlijk nodig om de juiste dingen te doen op alle levensdomeinen die armoede en schulden raken. We hebben de ambitie om dit jaar vijftig professionals en beleidsmakers direct te bereiken en enkele honderden mensen indirect.

Bij de voorbereidingen krijgen de initiatiefnemers van Sterke Verhalen ondersteuning van CMO STAMM, Sterk uit Armoede, Tinten, Noorderpoort en de gemeenten Groningen en Coevorden.

Meedoen als ervaringsdeskundige?

Nu je dit gelezen hebt, wil je misschien ook meedoen? Daarom volgen hierna een paar vragen:

Meedoen aan de gesprekken

  1. Heb je zin om mee te doen aan de gesprekken? Je kunt met je gesprekspartner(s) naar buiten of juist een rustig plekje opzoeken. Er is veel tijd ingeruimd om goed met elkaar in gesprek te kunnen.
  • Zo ja, ben je beschikbaar op donderdag 13 oktober, vanaf 14.30 uur in Groningen?
  • Zo ja, ben je beschikbaar op dinsdag 11 oktober, vanaf 14.30 uur, in Coevorden?

Met wie wil je tijdens en na afloop praten over je ervaringen/wensen? Met een bestuurder of met een beleidsmaker of juist met iemand die in het werkveld actief is? Heb je zelf een voorkeur? Geef die dan aan ons door, dan nodigen we die speciaal uit. Denk daarbij in kansen en niet in belemmeringen.

Voorbeeldvragen die aan jou gesteld kunnen worden:

  • Wat is je persoonlijke verhaal?
  • Wat is je ervaring in relatie tot armoede en schulden?
  • Waar ben je trots op vanuit je levensverhaal en hoe ben je daar gekomen?
  • Wat heb je nodig van beleidsmakers en dienstverleners die werken in het beleidsveld Armoede en schulden?

Meedoen aan een podcast

  1. Wil je (anoniem) je levensverhaal te vertellen zodat we deze kunnen verwerken in een podcast?

Meedoen aan de voorbereidingen

  1. Vind je het leuk om mee te helpen aan de voorbereidingen van de activiteiten? We zijn blij met elke vorm van hulp en ondersteuning.

Op de hoogte blijven

Wil je niet meedoen, maar wel op de hoogte blijven van het programma of je aanmelden als toehoorder? Stuur ons dan een mail sterkeverhalen7@gmail.com met je naam en e-mailadres. Je ontvangt dan af en toe een update van ons.

We kunnen ons voorstellen dat je door dit bericht (die we alleen via ons warme netwerk verspreiden) nog vragen hebt. Die kun je stellen aan projectgroepslid Lineke Smit, tel. 06 – 34911337. Vanuit CMO STAMM zijn Erik Meij en Maud Diemer, tel. 06-4607 8222, m.diemer@cmostamm.nl betrokken.

Wij hopen dat we je met deze uitnodiging inspireren om mee te doen aan onze Sterke Verhalen! We kijken uit naar je reactie.

Met een hartelijke groet,

Karin van den Hende, Richard Lunenborg, Miranda Pol en Lineke Smit

Deel dit bericht.

Meer informatie.

Volg ons.