Deel dit bericht.

De gemeente wil graag voorkomen dat de financiële omstandigheden van inwoners een belemmering vormen voor vervoer.

Gratis reizen met OV voor minima in het Hogeland

10 februari 2020

De gemeente Het Hogeland gaat inwoners met een minimuminkomen in daluren gratis openbaar vervoer aanbieden. Dit gebeurt vanaf juli 2020, in een proef van één jaar.  

De gemeente is van plan al haar minima de mogelijkheid te bieden om ’s ochtends voor 6.30 uur en na 9.00 uur binnen de gemeente gratis met het openbaar vervoer te reizen. Hierdoor kunnen inwoners gemakkelijker meedoen aan activiteiten in de verschillende dorpen en gemakkelijker naar gratis voorzieningen reizen.

Grote afstanden binnen de gemeente

Het Hogeland is qua oppervlak de op één na grootste gemeente van Nederland en het aantal voorzieningen in de regio loopt terug. ‘Mobiliteitsarmoede’ staat hoog op de gemeentelijke agenda.  De gemeente wil graag voorkomen dat de financiële omstandigheden van inwoners een belemmering vormen voor vervoer. Vandaar dat nu een proef met gratis openbaar vervoer wordt voorbereid. De gemeente maakt hierover afspraken met Arriva en het OV-bureau.

Eigen OV-pas

Minima uit Het Hogeland kunnen een gepersonaliseerde OV-pas (Meedoenpas) aanvragen bij Werkplein Ability. De gemeente betaalt het dalurenabonnement en de inwoner betaalt zelf de OV-chipkaart. Deze kosten zijn € 7,50.

Deel dit bericht.

Meer informatie.

Volg ons.

Informatie m.b.t het Coronavirus

Wat een impact heeft het coronavirus op onze samenleving! Onze eerste prioriteit is dat we het virus helpen indammen. Daarom volgen we uiteraard de richtlijnen van het RIVM. En we letten een beetje extra op de mensen in onze omgeving.

Ons werk gaat zo veel mogelijk door. We kijken, natuurlijk samen met jullie, naar creatieve manieren waarop dat kan. Onze collega’s werken zo veel mogelijk vanuit huis. Daar zijn ze via mail en telefoon gewoon bereikbaar. Laten we er met elkaar voor zorgen dat we verdere verspreiding van het virus beperken. We vragen je begrip voor onze maatregelen en wensen je sterkte en creativiteit om deze tijd goed door te komen. Met elkaar kunnen we het.