Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen
Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Webinar Armoede in Nederland, uit eigen ervaring! Leernetwerk veilige en gezonde leefomgeving

Gegevens

Datum:
6 oktober 2022
Tijd:
09:00 - 10:00

Organisatoren

Werkplaats Sociaal Domein Noord
Hanzehogeschool Groningen

Locatie

online

Armoede in Nederland

Armoede in Nederland neemt toe. Het aantal mensen dat tijdelijk of langdurig in armoede leeft, groeit. Huishoudens merken de gevolgen van de hoge inflatie, en dat heeft zijn weerslag op de economie. Er is een groeiend aantal mensen dat nu al nauwelijks kan rondkomen en voor wie de energierekening onbetaalbaar dreigt te worden.

Maar hoe is het nu echt om in armoede te leven? Een ervaringsdeskundige vertelt hoe het is om te leven in en met armoede. Tevens is er gelegenheid om vragen te stellen. Hieronder stelt zij zichzelf aan jullie voor:

Ik ben Annemaria Evers

Ik ben een alleenstaande moeder van drie jongens. Ik kom uit Generatiearmoede en in mijn jeugd ben ik blootgesteld aan geestelijke, lichamelijke, emotionele en financiële armoede. Mijn hele leven bestaat uit het doorbreken van de cirkel van generatie armoede. Dit betekent dat mijn hele leven een leerproces is geweest, waarin ik vooral geleerd heb om patronen die in mij zitten te doorbreken. Dit heb ik kunnen doen door veel zelfreflectie, omdenken en een wil om te leven en niet om te overleven. Met trots kan ik zeggen dat het mij gelukt is om de generatiearmoede waar ik mijn hele leven onder gebukt ben geweest te doorbreken. Daardoor hebben mijn kinderen een betere toekomst, een ander beeld op de wereld en kansengelijkheid.
Ik ben een positief persoon, en mijn passie ligt vooral in bewustzijn creëren, verbinding, gelijke kansen, gelijkwaardigheid. Maar vooral de mens zien en horen, waar je leeft.

Aanmelden en meer informatie

U kunt zich hier aanmelden voor het webinar. Meer informatie over de webinars is te vinden op de website van de Werkplaats Sociaal Domein Noord