Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen
Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Voorstelling ‘Zie de mens’ in Nieuwe Pekela

Gegevens

Datum:
25 februari
Tijd:
20:00 - 21:30
Site:
https://www.eventbrite.nl/e/tickets-zie-de-mens-pekela-nieuwe-datum-501157013117

Locatie

De Spil in Nieuwe Pekela

Aanvankelijk stond de theatervoorstelling ‘Zie de mens’ in De Spil in Nieuwe Pekela gepland voor begin december vorig jaar, maar deze kon toen niet doorgaan. Een nieuwe datum is gevonden: zaterdag 25 februari, aanvang 20.00 uur. Hiervoor wordt de sporthal omgetoverd tot theater. Er zijn 9 acteurs die elk op een eigen podium staan. De toeschouwers zitten daar midden tussenin.

‘Zie de mens’ wordt georganiseerd ism Norbertus Parochie, Gemeente Pekela en de Classis Gron.- Drenthe en mede mogelijk gemaakt door PB Cultuurfonds. Het wordt gebracht door de Joseph Wresinski Cultuur Stichting, een theatercollectief uit Zwolle van theatermakers en mensen die in armoede leven.

Het credo van de stichting, ‘cultuur als wapen tegen armoede’, is in het leven geroepen door naamgever Joseph Wresinski. Hij was oprichter van de ‘Vierde Wereld Beweging’, die strijdt tegen armoede en uitsluiting. Samen creëren, samen werken en samen zijn vormen de essentie van deze unieke benadering in de strijd tegen armoede.

Ervaringsdeskundigen in armoede

‘Zie de mens’ wordt gebracht door een multiculturele groep ervaringsdeskundigen in armoede, samen met professionele theatermakers. Zij brengen de bezoekers in contact met de Nederlandse samenleving zoals deze gezien en beleefd wordt door mensen aan de voet van de maatschappelijke ladder. ‘Zie de mens’ is een persoonlijk verhaal, gebaseerd op ware gebeurtenissen uit hun eigen leven. Op een indringende wijze ervaart de bezoeker een wereld die voor de meeste mensen ongezien en ongehoord blijft.

Toegangskaarten reserveren

Gratis toegangskaarten voor de voorstelling in De Spil reserveren kan via Eventbrite.