Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen
Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Stedenestafette, regionale bijeenkomst Schouders Eronder in Drenthe

Gegevens

Datum:
29 november 2018
Tijd:
13:00 - 17:30

Locatie

Platform financiële redzaamheid Hoogeveen in samenwerking met Schouders Eronder

Organisator

Schouders Eronder
Site:
https://www.schouderseronder.nl

STEDENESTAFETTE

JE KUNT ER NIET VROEG GENOEG BIJ ZIJN!

PLATFORM FINANCIËLE REDZAAMHEID ORGANISEERT DE STEDENESTAFETTE DRENTHE MET ALS THEMA ‘VROEGSIGNALERING EN PREVENTIE’

 

Kennis delen

Schouders Eronder is een landelijk professionaliseringsprogramma voor schuldhulpverlening, gefinancierd door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Schouders Eronder heeft de ambitie om het vakmanschap van iedereen die een rol heeft in de schuldhulpverlening duurzaam te vergroten. Eén van de activiteiten die zij ondersteunen is de Landelijke Stedenestafette Armoede en Schulden. Deze stedenestafette bestaat uit een reeks van inspirerende ontmoetingen die gemeenten organiseren om innovatieve en effectieve aanpakken met elkaar en met het lokale veld te delen. Op 29 november 2018 is het de beurt aan Hoogeveen, met als thema ‘preventie’. Het Platform Financiële Redzaamheid geeft invulling aan deze dag.

Noteer alvast in uw agenda!

Het congres is op donderdag 29 november, van 13.00 tot 17.30 uur in Hoogeveen, locatie Theater De Tamboer. Dagvoorzitter is cabaretier, stand-upcomedian en zanger Anne-Jan Toonstra. Daarnaast komt er een inspirerende keynote spreker, maar wie dat is blijft nog even een verrassing. Naast een plenair gedeelte zijn er ook interessante workshops met thema’s als Mobility Mentoring en Jong Hoogeveen.

Deelname en aanmelding

Het congres is met name interessant voor hulpverleners, sociaal werkers, leerkrachten, vrijwilligers en ervaringsdeskundigen op gebied van armoede. Deelname is gratis, maar wij vragen aan elke deelnemer een vrijwillige bijdrage. Dit bedrag willen wij gebruiken om samen met jongeren in Hoogeveen aan de slag te gaan met een mooi initiatief. Er is een maximum aantal stoelen beschikbaar waardoor aanmelding via het aanmeldformulier verplicht is.

Schouders Eronder

De Stedenestafette is een initiatief van Schouders Eronder, het samenwerkingsverband tussen Divosa, Landelijke Cliëntenraad, NVVK, Sociaal Werk Nederland en VNG.

Graag tot 29 november!

> Bekijk de vooraankondiging van de Stedenestafette Drenthe in Hoogeveen met als thema vroegsignalering en preventie

Logo Platform Financiële Redzaamheid