Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen
Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Let’s Gro(w) Next – een nieuwe strategie voor het doorbreken van armoede

Gegevens

Datum:
5 november 2021
Tijd:
15:00 - 17:00

Locatie

Oosterpoort

Vrijdag 5 november dagen we onszelf en jullie uit om op een andere en innovatieve manier armoede te bestrijden. Isabelle Diks (wethouder Armoede, Inkomen en Schulden) trapt deze bijeenkomst af en vertelt over een radicaal andere manier van investeren in mensen: een nieuwe strategie om armoede te doorbreken.

Prof. Dr. Erik Buskens (hoogleraar Health Technology Assessment RUG) laat ons zien hoe we door te investeren in het sociaal domein als samenleving veel meer rendement kunnen verkrijgen. Met als opbrengst: minder mensen in armoede, lagere sten en meer gezondheid en welbevinden.

Harry Kruiter (oprichter Instituut voor Publieke Waarden) vertelt over de denkrichting die, in opdracht van de gemeente Groningen, is ontwikkeld om dit in de praktijk te brengen. Wat kunnen we daarbij leren van andere sectoren? Hoe zou je dit kunnen organiseren en wat moet er dan veranderen?

Een divers panel zal reageren op deze nieuwe strategie en uiteraard horen we graag vanuit de zaal jullie vragen, opmerkingen en suggesties.

Uitbannen van armoede kunnen we natuurlijk nooit alleen. Daarom zullen Isabelle Diks en Stadsdichter Myron Hamming aansluitend iedereen uitnodigen om de schouders onder dit doel te zetten en zich aan te sluiten bij de nieuwe Coalition of the Willing.

Vrijdag 5 november

15.00 uur tot 17.00 uur (inloop vanaf 14.30 uur)

Kleine Zaal Oosterpoort

Nieuwsgierig? Vol ideeën? Kom ook naar dit programma van Let’s Gro in de Oosterpoort. Praat en luister mee en sluit je aan bij onze Coalition of the Willing. Het is tijd voor Let’s Gro(w) Next!

Graag tot dan!

Isabelle Diks, wethouder Armoede, Inkomen en Schulden

 

Uiteraard houden we ons aan de dan geldende coronamaatregelen. Dus voorkom teleurstelling en zorg voor een geldig coronatoegangsbewijs.

Wil je verzekerd zijn van een plekje? Meld je dan aan!