Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen
Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Gro Next workshop: Omgaan met Kinderarmoede in het Sociaal Domein

Gegevens

Datum:
10 maart 2022
Tijd:
09:30 - 12:30

Locatie

Hanzehogeschool Groningen, Mariekamphuisborg lokaal C.005, Zernikeplein 23
Zernikeplein 23
Groningen,

Organisator

Gro Next

   

Datum: 10 maart 2022 9.30 – 12.30 uur
Groepsgrootte: Maximaal 60 personen
Doelgroep: Professionals/WIJ medewerkers in het Sociaal Domein
Kosten: WIJ medewerkers betalen 40 euro ex btw*,
overige deelnemers 65 euro ex btw
*Dankzij een bijdrage van de gemeente Groningen
Trainers:   Annelies Kassenberg
Locatie: Hanzehogeschool Groningen

Aanmelden

Mis dit niet en meld je aan:      ✔ Ik ben er bij!

 

Over de workshop

De impact van armoede op kinderen is groot. Niet alleen tast het hun gevoel van eigenwaarde aan, het zet kinderen automatisch op 0-1 achterstand. Gemeenten hebben een belangrijke taak bij de aanpak van kinderarmoede, samen met de professionals in het sociaal domein kunnen ze écht het verschil maken. In de handreiking beschrijven lectoren Annelies Kassenberg (Hanzehogeschool Groningen) en Mariëtte Lusse (Hogeschool Rotterdam) concrete werkwijzen voor het omgaan met kinderarmoede. De handreiking Omgaan met armoede in het sociaal domein, ontwikkeld in opdracht van onder andere het ministerie van SZW en Divosa, is bestemd voor professionals in het sociaal domein en het resultaat van een samenwerking tussen professionals, onderzoekers en ervaringsdeskundigen.

Speciaal voor Gro Next wordt er een interactieve workshop bij de Hanzehogeschool over deze handreiking gehouden op van 9.30 tot 12.00 uur. Deze workshop wordt samen met de inzet van een ervaringsdeskundige gegeven. Na afloop kun je een gratis exemplaar van het boek meenemen.

Accreditatie

Deelnemers kunnen punten bijschrijven in het Registerplein:

Cursus Handreiking Opgroeien in armoede; voor professionals in het Sociale Domein (ID nummer: 443852) – Deze cursus is geaccrediteerd door: Registerplein

Deelname aan Handreiking Opgroeien in armoede; voor professionals in het Sociale Domein (ID nummer: 443852) levert 2 registerpunten op voor de geaccrediteerde deskundigheidsbevordering voor bij Registerplein geregistreerde professionals.

Aanmelden

Mis dit niet en meld je aan:      ✔ Ik ben er bij!

Vragen of op de hoogte blijven van ons aanbod? Neem dan contact op: gronext@moediggroningen.nl of 06 – 402 79 966 (Frieda Uphoff).

voorblad handreiking kinderarmoede