Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen
Laden Evenementen

Gro Next: Workshop Doorbraaknetwerk Groningen – Altijd een oplossing

Gegevens

Datum:
31 oktober
Tijd:
09:30 - 11:00

Locatie

Gemeente Groningen, Prinsentuinzaal
Kreupelstraat 1
Groningen,
+ Google Maps

Organisator

Gro Next

 

logo Gro Next

Trainers: Annet Visser en Joyce Bosman
Wanneer: Dinsdag 31 oktober 2023 09.30 – 11.00 uur
Locatie: Gemeente Groningen, Kreupelstraat 1, Groningen, Prinsentuinzaal
Groepsgrootte: Maximaal 20 deelnemers
Doelgroep: Professionals / WIJ-medewerkers in het Sociaal Domein, beleidsmedewerkers gemeenten, zorginstellingen en andere
organisaties, vrijwilligers, buddy’s
Kosten: 30 euro incl. BTW

 

Uit diverse, recente onderzoeken blijkt dat maatwerk en langetermijnplanning nodig zijn om armoede te doorbreken. Passende ondersteuning is daarbij heel belangrijk. De Doorbraakmethode® is een nieuwe standaard voor maatwerk in het sociaal domein, ontwikkeld door het Instituut voor Publieke Waarden. Het geeft professionals instrumenten om makkelijker, beter en goedkoper een uitzondering te maken voor de inwoner. Wanneer alle bestaande oplossingen niet werken, zet je maatwerk in met de Doorbraakmethode®. Nodig om te regelen en nodig om uit te voeren. Zodat de inwoner verder kan. Want er is altijd een oplossing.

Het Doorbraaknetwerk Groningen heeft de afgelopen drie jaar ervaring opgedaan en geleerd van het werken met de Doorbraakmethode®. Op basis van die ervaringen hebben ze werkendeweg hun werkwijze aangepast aan hun lokale praktijk. Zij werken met professionals in het sociaal domein samen aan maatwerk dat het eigen domein en de eigen organisatie overstijgt. Ze leren van de knelpunten en systeemproblemen uit de praktijk. Met die kennis en ervaring zorgen ze ervoor dat de systemen van instellingen steeds beter de leefwereld van de inwoner ondersteunen. Doorbraaknetwerk Groningen is een initiatief van WIJ Groningen en de gemeente Groningen.

In deze workshop nemen Annet Visser en Joyce Bosman jou als professional mee in de Doorbraakmethode en het Doorbraaknetwerk Groningen. Hoe werkt het? En wat kun jij er mee in jouw werk?

Aanmelden

Mis dit niet en meld je aan:    ✔ Ik ben er bij! 

Verdere informatie over de deelname volgt na aanmelding ongeveer één week voor aanvang van de training. 

Wanneer je geplaatst bent, gaan wij er vanuit dat je ook komt. Mocht je verhinderd zijn, laat ons dit dan z.s.m. weten. Afmelden zonder financiële consequenties kan tot 24 uur voor aanvang van de betreffende bijeenkomst. Annuleer je binnen die 24 uur, dan geldt een betalingsverplichting voor de volledige kosten. Wel kan iemand anders, een collega bijvoorbeeld, vanzelfsprekend kosteloos, je plaats innemen. Geef zijn of haar naam dan door aan de organisatie.

Gro Next

Gro Next is een samenwerking van de gemeente Groningen, CMO STAMM, Moedig Groningen en Hanzehogeschool Groningen. Wij bieden professionals en vrijwilligers meer kennis aan over armoede. Om (nog) beter bewust te worden van wat het betekent om in armoede te leven en om signalen van armoede te herkennen. Bij Gro Next leer je hoe je mensen die in armoede leven goed kunt ondersteunen.

Meer kennis over minder armoede. Dat helpt ons om armoede te voorkomen en te bestrijden. Armoede raakt alle terreinen van het leven. Van gezondheid, stress, uitsluiting en schulden tot zelfvertrouwen, groei en eigen regie. Het is een vak apart om hierin het goede te doen

Vragen of op de hoogte blijven van ons aanbod? Neem dan contact op: gronext@moediggroningen.nl of 06 – 402 79 966 (Frieda Uphoff).