Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen
Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Gro Next: Voorlichting regelingen en voorzieningen

Gegevens

Datum:
26 oktober 2022
Tijd:
10:00 - 12:00

Locatie

Het Floreshuis
Floresplein 19
Groningen, 9715 HH
+ Google Maps

logo Gro Next

Trainers: Arlette Dewnarain
Wanneer: 26 oktober 2022 10:00 – 12:00 uur
Locatie: Het Floreshuis, Floresplein 19 9715 HH Groningen
Groepsgrootte: Maximaal 20 deelnemers
Doelgroep: Professionals / WIJ-medewerkers in het Sociaal Domein, gemeente Groningen, buddy’s en vrijwilligers
Kosten: Gratis, aangeboden door gemeente Groningen

 

Er zijn veel regelingen en voorzieningen voor mensen met een smalle beurs. Niet iedereen is goed op de hoogte van die regelingen en voorzieningen. Terwijl dat per maand geld kan schelen. Geld om boodschappen van te doen. Van welke regelingen en voorzieningen kunnen inwoners in de gemeente Groningen gebruik maken? In deze voorlichting komen regelingen aan bod, zoals: toeslagen, kwijtschelding gemeentelijke- en waterschapsbelasting en Jeugdsportfonds etc.

Over de trainer

Arlette Dewnarain werkt als sociaal raadsvrouw bij WIJ Groningen. Voorlichtingen geven over sociaal juridische onderwerpen is een onderdeel van haar werk. Zelf vindt zij het belangrijk om voorlichting te geven over regelingen en voorzieningen. Wanneer mensen op de hoogte zijn van de regelingen en voorzieningen waar gebruik van gemaakt kan worden, helpt dat om weer een stap of een aantal stappen verder te kunnen in het leven.

Aanmelden

Mis dit niet en meld je aan:    ✔ Ik ben er bij! 

Dieetwensen? Geef dit dan svp bij je aanmelding door.

Verdere informatie over de deelname volgt na aanmelding ongeveer één week voor aanvang van de training. Voor de meeste fysieke trainingen geldt een maximaal aantal deelnemers. Wanneer dit is bereikt, plaatsen we de latere aanmeldingen op een wachtlijst. Bij geen afzeggingen wordt je deelname automatisch doorgezet naar de eerstvolgende training.
Wanneer je geplaatst bent, gaan wij er vanuit dat je ook komt. De trainingen zijn gratis, maar niet vrijblijvend. Mocht je verhinderd zijn, laat ons dit dan z.s.m. weten. Bij niet afmelden kunnen er mogelijk kosten in rekening worden gebracht.

Gro Next

Gro Next is een samenwerking van de gemeente Groningen, CMO STAMM, Moedige Dialoog Groningen en de Hanzehogeschool Groningen. Wij bieden professionals en vrijwilligers meer kennis aan over armoede. Om (nog) beter bewust te worden van wat het betekent om in armoede te leven en om signalen van armoede te herkennen. Bij Gro Next leer je hoe je mensen die in armoede leven goed kunt ondersteunen.

Meer kennis over minder armoede. Dat helpt ons om armoede te voorkomen en te bestrijden. Armoede raakt alle terreinen van het leven. Van gezondheid, stress, uitsluiting en schulden tot zelfvertrouwen, groei en eigen regie. Het is een vak apart om hierin het goede te doen

Vragen of op de hoogte blijven van ons aanbod? Neem dan contact op: gronext@moediggroningen.nl of 06 – 402 79 966 (Frieda Uphoff).