Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen
Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Gro Next: Workshop Huiselijk geweld signaleren, in samenwerking met een Ervaringsdeskundige

Gegevens

Datum:
12 januari 2023
Tijd:
09:00 - 12:00

Locatie

Het Floreshuis
Floresplein 19
Groningen, 9715 HH
+ Google Maps

Organisator

Gro Next

logo Gro Next

Soms hoor of zie je dingen tijdens je werk waarvan je je afvraagt of het goed gaat met een gezin. Je valt bijvoorbeeld tijdens je huisbezoek midden in een ruzie, je brengt een bezoek en ziet een verwaarloosde omgeving waar kinderen in moeten opgroeien of je hoort van de cliënt dat er veel ruzie is thuis. Zorgelijke thuissituaties kunnen allerlei oorzaken hebben. Veilig Thuis Groningen biedt daarom de workshop Signaleren & Doorverwijzen aan om met deze situaties om te gaan.

Deze thuissituaties zijn niet meteen zichtbaar voor de buitenwereld, waardoor de kans bestaat dat het onopgemerkt blijft. Maar het is altijd belangrijk om iets met de signalen te doen. Het kan al helpen als je vertelt wat je ziet of hoort en dit deelt met professionals die hier kennis van hebben. Of als je zelf de professional bent die de Meldcode Huiselijk Geweld en Kindermishandeling toepast.

Workshop

In deze workshop gaan we in op de belangrijke kennisaspecten rondom huiselijk geweld en kindermishandeling. Een ervaringsdeskundige deelt met ons zijn verhaal.

Thema’s

Tijdens de workshop worden de volgende thema’s behandeld:

  • Hoe ziet een zorgelijke thuissituatie eruit, wat zijn de signalen?;
  • Dilemma’s;
  • Wat kan/moet ik doen?;
  • Risicovolle situaties;
  • De Meldcode Huiselijk Geweld en Kindermishandeling;
  • Het werk van Veilig Thuis Groningen.

Locatie

Het Floreshuis, Floresplein 19, 9715 HH Groningen

Voor wie?

Deze workshop is bestemd voor professionals en vrijwilligers die dagelijks in contact komen met kwetsbare inwoners in Groningen, zoals WIJ-medewerkers in het Sociaal Domein, beleidsmedewerkers gemeenten, zorginstellingen en andere organisaties, buddy’s. De workshop wordt gehouden voor maximaal 18 personen.

Aanmelden

Deelname is gratis, dankzij een bijdrage van de gemeente Groningen.

Mis dit niet en meld je aan:    ✔ Ik ben er bij! 

Verdere informatie over de deelname volgt na aanmelding ongeveer één week voor aanvang van de training. Voor de meeste fysieke trainingen geldt een maximaal aantal deelnemers. Wanneer dit is bereikt, plaatsen we de latere aanmeldingen op een wachtlijst. Bij geen afzeggingen wordt je deelname automatisch doorgezet naar de eerstvolgende training. 
Wanneer je geplaatst bent, gaan wij er vanuit dat je ook komt. De trainingen zijn gratis, maar niet vrijblijvend. Mocht je verhinderd zijn, laat ons dit dan z.s.m. weten. Bij niet afmelden kunnen er mogelijk kosten in rekening worden gebracht.

Gro Next

Gro Next is een samenwerking van de gemeente Groningen, CMO STAMM, Moedig Groningen en Hanzehogeschool Groningen. Wij bieden professionals en vrijwilligers meer kennis aan over armoede. Om (nog) beter bewust te worden van wat het betekent om in armoede te leven en om signalen van armoede te herkennen. Bij Gro Next leer je hoe je mensen die in armoede leven goed kunt ondersteunen.

Meer kennis over minder armoede. Dat helpt ons om armoede te voorkomen en te bestrijden. Armoede raakt alle terreinen van het leven. Van gezondheid, stress, uitsluiting en schulden tot zelfvertrouwen, groei en eigen regie. Het is een vak apart om hierin het goede te doen

Vragen of op de hoogte blijven van ons aanbod? Neem dan contact op: gronext@moediggroningen.nl of 06 – 402 79 966 (Frieda Uphoff).