Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen
Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Gro Next: Workshop Stress-sensitief werken in de praktijk

Gegevens

Datum:
1 oktober
Tijd:
09:30 - 11:00

Locatie

Het Floreshuis
Floresplein 19
Groningen, 9715 HH
+ Google Maps

Organisator

Gro Next

logo Gro Next

Trainers: Marloes de Bie en Edwin Huizing
Wanneer: Dinsdag 1 oktober 9:30 – 11:00 uur
Locatie: Floreshuis, Floresplein 19, Groningen
Groepsgrootte: Maximaal 10 deelnemers
Doelgroep: Professionals / WIJ-medewerkers in het Sociaal Domein, gemeente Groningen, buddy’s en vrijwilligers
Kosten: 30 euro, incl BTW voor professionals

 

In deze workshop nemen Marloes de Bie, projectleider Kansrijk Groningen en Edwin Huizing, afdelingshoofd bij LAVG Deurwaarders, je mee in de aanpak van hoe zij werken in de praktijk. Ook delen zij hun kennis en ervaring over hoe zij samenwerken.

Kansrijk Groningen is een aanpak voor multi-probleem gezinnen waarbij stress-sensitief werken centraal staat. Deelnemers worden om te beginnen begeleid door professionals met
ervaringskennis. Deelnemers ervaren dat als heel prettig, omdat zij zich goed kunnen inleven in ‘daily life’ in armoede. Er is minder schaamte, meer openheid. Daarnaast is de begeleiding niet (alleen) gericht op het oplossen van de meest urgente problemen, maar vooral op het wegnemen van de belangrijkste stressfactoren op verschillende leefgebieden op dat moment. Deze hoeven niet meteen te raken aan wat de reguliere hulpverlening als de meest urgente problemen ziet. Eigen regie en de vraag ‘wat wil jij’ helpen om deze stressfactoren weg te nemen. Zo ontstaat er ruimte om ook aan de andere problemen te werken en op weg te gaan naar een nieuwe, betere toekomst.

LAVG werkt ook vanuit een stress-sensitieve benadering. Kort samengevat: eerst de mens en dan de schuld. Er is helaas nog veel schaamte om over schulden te praten. De angst om contact op te nemen met een deurwaarder neemt dan de overhand. Medewerkers van LAVG proberen die angst weg te nemen door in contact te blijven en de drempel te verlagen. Dit kan via de telefoon, e-mail, chat of een persoonlijk gesprek bij hen op kantoor.

De interne processen in het klantcontactcentrum zijn aangepast. Als iemand de angst om contact op nemen heeft overwonnen, dan helpt het niet om 10 minuten in de wacht te staan. Bij LAVG kan iemand direct te woord worden gestaan door de juiste medewerker. Geen keuzemenu, binnen één minuut een medewerker aan de lijn. Bovendien worden medewerkers getraind in stress-sensitieve gesprekstechnieken die bedoeld zijn om mensen gerust te stellen. Gezamenlijk wordt gezocht naar werkbare en haalbare oplossingen.

Aanmeldformulier

"*" geeft vereiste velden aan

Factuuradres

Verdere informatie over de deelname volgt na aanmelding ongeveer één week voor aanvang van de training. Voor de meeste fysieke trainingen geldt een maximaal aantal deelnemers. Wanneer dit is bereikt, plaatsen we de latere aanmeldingen op een wachtlijst. Bij geen afzeggingen wordt je deelname automatisch doorgezet naar de eerstvolgende training.
Wanneer je geplaatst bent, gaan wij er vanuit dat je ook komt. De trainingen zijn gratis, maar niet vrijblijvend. Mocht je verhinderd zijn, laat ons dit dan z.s.m. weten. Bij niet afmelden kunnen er mogelijk kosten in rekening worden gebracht.

Gro Next

Gro Next is een samenwerking van de gemeente Groningen, CMO STAMM, Moedige Dialoog Groningen en de Hanzehogeschool Groningen. Wij bieden professionals en vrijwilligers meer kennis aan over armoede. Om (nog) beter bewust te worden van wat het betekent om in armoede te leven en om signalen van armoede te herkennen. Bij Gro Next leer je hoe je mensen die in armoede leven goed kunt ondersteunen.

Meer kennis over minder armoede. Dat helpt ons om armoede te voorkomen en te bestrijden. Armoede raakt alle terreinen van het leven. Van gezondheid, stress, uitsluiting en schulden tot zelfvertrouwen, groei en eigen regie. Het is een vak apart om hierin het goede te doen

Vragen of op de hoogte blijven van ons aanbod? Neem dan contact op: gronext@moediggroningen.nl of 06-11 89 17 92 (Elles Westervaarder).