Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen
Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Moedige Dialoog: Geldzorgen de Baas (werkgevers-/werknemersaanpak)

Gegevens

Datum:
23 november 2021
Tijd:
10:00 - 12:00

Organisator

Moedige Dialoog
Bekijk de site van Organisator

Locatie

online

Moedige Dialoog Nederland organiseert 4 landelijke kennissessies voor werkgevers om het programma Geldzorgen de Baas nog verder aan te scherpen. We nodigen werkgevers, HRM-managers/directie, van harte uit om hierbij aan te sluiten.

Geldzorgen de Baas

Moedige Dialoog ontwikkelde speciaal voor werkgevers een programma dat organisaties helpt om medewerkers met financiële zorgen te ondersteunen, in het belang van zowel de medewerkers als de organisatie. Dit is het programma Geldzorgen de Baas.

Geldzorgen de Baas wordt inmiddels ingezet bij verschillende organisaties en op basis van onze leerervaringen scherpen we het programma steeds verder aan. En daar hebben we ook u bij nodig. Ik wil u dan ook vragen met ons mee te denken en om met feedback te helpen dit programma verder te ontwikkelen. Financieel gezonde medewerkers zijn immers in het belang van iedere werkgever!

Wat vraagt Moedige Dialoog van u?

Wij vragen u mee te denken tijdens een online sessie van twee uur. We laten u kennismaken met Geldzorgen de Baas en vragen u om in een dialoog met ons en de andere deelnemers feedback te geven op het programma.

Wat levert de online sessie u op?

Een kennismaking met het programma ‘Geldzorgen de Baas’ en informatie over wat dit programma mogelijk voor uw organisatie kan betekenen. Met uw hulp ontwikkelen we een programma waarmee geldzorgen eerder en effectief aangepakt kunnen worden.

Tijdens de sessie zijn meer organisaties vertegenwoordigd, er is gelegenheid om van elkaar te leren en inspiratie als het gaat over de aanpak van het probleem medewerkers met financiële zorgen.

Data

We organiseren deze online kennissessie 4 keer.

  • Woensdag 17 november: 10:00 – 12:00
  • Donderdag 18 november: 14:00 – 16:00
  • Dinsdag 23 november: 10:00 – 12:00
  • Donderdag 25 november: 10:00 – 12:00

Mis deze kans niet en meld je aan door een mail te sturen naar reggy.schutte@moedigedialoog.nl

Meer informatie

Wilt u alvast meer informatie over het programma Geldzorgen de Baas, lees dan de bijlage, of kijk op www.moedigedialoog.nl.

De kennissessies worden georganiseerd in samenwerking met ABN Amro bank waarmee Moedige Dialoog een projectsamenwerking heeft voor de validatie van het programma.

Thomas de Boer
moedigedialoog.nl/groningen
moedige.dialoog.groningen@gmail.com
06-54251070

Achtergrond


Uit onderzoek van Panteia uit 2019 en 2020 (755 bedrijven) en een recent artikel van Oomkens, Projectmanager bij Panteia en van Geuns, Lector aan de Hogeschool van Amsterdam blijkt dat werkgevers hulp willen én kunnen bieden aan werknemers met financiële problemen.

Dat werkgevers dat willen ligt voor de hand. Naast een financieel belang vanwege productiviteitsverlies en administratieve kosten (13.000 euro per jaar per werknemer met schulden) geldt ook goed werkgeverschap, personeelsbehoud en tevreden werknemers die de beste versie van zichzelf kunnen zijn.

Aan het kunnen zit echter nog een aantal belemmeringen vast. Werkgevers aarzelen om werknemers met financiële problemen te helpen omdat zij niet weten wat hun rol is, waar zij goed aan doen en waar te beginnen. En werknemers schamen zich en voelen zich niet veilig genoeg om deze problemen met hun werkgever te delen.

Op basis van de resultaten uit de onderzoeken van Panteia, Nibud en Madern & Van der Meulen, en daarnaast gesprekken, interviews en dialoogsessies met meer dan honderd werkgevers heeft Stichting Moedige Dialoog de aanpak ‘Geldzorgen de Baas’ ontwikkeld. Deze aanpak is gebouwd op drie pijlers: bewustwording, vertrouwen en ondersteuning. In de bijlage ziet u welke tools er per pijler zijn.

logo