Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen
Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Kennissessie Zoektocht naar Zekerheid

Gegevens

Datum:
29 maart 2022
Tijd:
15:00 - 17:00

Organisator

Sociaal Planbureau Groningen

Locatie

online

Het gaat goed met de Nederlandse economie. Toch is er een groep mensen met lage inkomens waarvoor het moeilijk blijkt om de financiële situatie te verbeteren. In deze kennissessie presenteren we de belangrijkste resultaten en aandachtspunten van het onderzoek ‘Zoektocht naar zekerheid’. Kennis en ervaringen zullen worden uitgewisseld om te werken aan een beter perspectief voor Groningers met een laag, of onzeker, inkomen. Benieuwd hoe je als bestuurder, beleidsmaker of professional kan bijdragen aan een effectievere vorm van armoedebestrijding? Geef je dan op voor de kennissessie Zoektocht naar Zekerheid op dinsdag 29 maart, 15.00-17.00 uur.

Op welke niveaus vraagt het systeem om verandering? Wij hebben concrete ideeën, maar zijn ook benieuwd naar de kijk van het werkveld. Zo leren we van elkaar en dragen we bij aan betere, effectievere vormen van ondersteuning voor mensen met een laag of onzeker inkomen.

Van jobcoach, tot beleidsmaker, tot bestuurder: iedereen die in het werk te maken krijgt met de doelgroep laag of onzeker inkomen, ook uit andere regio’s, is van harte welkom!

Onderzoek ‘Zoektocht naar zekerheid’

Op basis van 25 diepte interviews vertelt Sociaal Planbureau Groningen in de publicatie Zoektocht naar Zekerheid de verhalen van deelnemers, aangevuld met informatie vanuit het Groninger Panel. Deelnemers omschrijven een harde financiële realiteit, waarin ze dagelijks worden geconfronteerd met moeilijke keuzes over hun uitgaven.

Het rapport beschrijft in detail waarom veel deelnemers financiële zekerheid verkiezen boven mogelijkheden om hun financiële situatie te verbeteren. De al langer klinkende roep om maatwerk heeft voor veel deelnemers helaas nog niet geresulteerd in beter afgestemde ondersteuning. Het rapport brengt duidelijk aan het licht dat bestuurlijke en beleidsmatige keuzes van grote invloed zijn op hoe Groningers met een laag, of onzeker, inkomen hun situatie ervaren.

Aanmelden

Mis dit niet en meld je aan voor het Webinar:      ✔ Ik ben er bij!

Meer informatie

Erik Meij: 06 13 58 14 71;  e.meij@sociaalplanbureaugroningen.nl
Stella Betten: 06 10 58 02 03;  s.betten@cmostamm.nl