Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen
Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Kenniskring Kinderarmoede – Financieel Fitte Werknemers

Gegevens

Datum:
1 juni 2021
Tijd:
09:00 - 10:00

Organisator

Alliantie Kinderarmoede Nederland

Beste partners,

Graag nodigen we jullie uit voor de volgende Kenniskring Kinderarmoede. Een uurtje van en voor partners van de Alliantie Kinderarmoede om kennis te maken en kennis te delen. Deze Kenniskring Kinderarmoede wordt verzorgt door Wijzer in geldzaken en gaat over het project Financieel Fitte Werknemers.

Wanneer

Dinsdag 1 juni 2021 van 9.00 tot 10.00 uur. Onderwerp

Wat is je rol als werkgever in de strijd tegen kinderarmoede?

Een groot deel van de kinderen die opgroeit in armoede heeft werkende ouders. Daarmee zijn werkgevers een deel van de oplossing als het gaat om het doorbreken en voorkomen van kinderarmoede.

Tijdens deze Kenniskring Kinderarmoede vertelt Clairette van der Lans van Wijzer in geldzaken over het project Financieel Fitte Werknemers. Ze gaat in op vragen als: hoe raakt armoede werkgevers? Ruim 60% van de werkgevers heeft medewerkers met geldzorgen; wat is je belang als werkgever om daar iets aan te doen? Wat kun je doen in het signaleren van geldzorgen bij je medewerkers? Hoe kun je medewerkers vervolgens ondersteunen?

Clairette vertelt over haar ervaringen met werkgevers, deelt goede voorbeelden en wijst op bestaande initiatieven waar je als werkgever gebruik van kunt maken. Ook bespreken we hoe de Alliantie Kinderarmoede als netwerk met 275 uiteenlopende partners kan bijdragen aan de aanpak van werkgevers.

Over Wijzer in geldzaken

Wijzer in geldzaken is een initiatief van het ministerie van Financiën, waarin partners uit de financiële sector, de wetenschap, de overheid en onderwijs-, voorlichtings- en consumentenorganisaties hun krachten bundelen om financiële fitheid in Nederland te bevorderen. Financieel fitte werknemers is een project van Wijzer in geldzaken.

Meld je nu aan! Na aanmelding sturen we je een link voor de zoomsessie.

Graag tot volgende week!

Hartelijk groet,
Namens de sprekers en het projectteam van de Alliantie Kinderarmoede